L'EPS viu l'acte de lliurament de les orles acadèmiques de la promoció 2021-22

Es van celebrar dos actes de lliurament d'orles: per les titulacions de Lleida i per les titulacions d'Igualada

Descarregar Pdf

ACTE DE LLIURAMENT DE LES ORLES ACADÈMIQUES DE L'EPS AL CAMPUS LLEIDA

La Seu vella de Lleida va acollir, el dijous 30 de juny, l'acte de lliurament de les Orles Acadèmiques corresponents a la promoció 2021-2022 dels graus i màsters del campus Lleida de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL)

L'acte de lliurament d'Orles és una extraordinària oportunitat per projectar l’Escola a la societat a través de les famílies dels estudiants. Així mateix, no deixa de ser un acte d'homenatge a tots els estudiants i famílies, que han confiat en tots nosaltres durant aquests anys per formar-se en els àmbits de l'enginyeria industrial, la informàtica l'edificació i el disseny digital, que enguany titulava la seva primera promoció.

El Sr. Josep Maria Ganyet i Cirera, CEO de Mortesen i divulgador digital va ser el padrí d’orles d’aquesta promoció. Enginyer informàtic per la UAB especialitzat en Imatge Digital i Intel·ligència Artificial. Ha treballat en el camp de la interacció humana amb els ordinadors en empreses com IBM, Deutsche Bank i Gotomedia. En l’actualitat dirigeix l’empresa de comunicació digital Mortensen.cat. i exerceix de professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i també es professor del grau de Disseny Digital i Tecnologies Creatives de la Universitat de Lleioda. Col·labora a RAC1, BTV i TV3; i escriu a La Vanguardia, Viaempresa i Cavall Fort i Sàpiens sobre tecnologia, economia i estil de vida digital. És membre de la ISOC (Intenet Society) i membre fundador de l’AIPO (Asociación de Interacción Persona-Ordenador).

Els actes de lliurament es van dur a terme en modalitat presencial amb aforament limitat a quatre familiars per alumne.

Van rebre l'orla acadèmica 182 nous enginyers, arquitectes tècnics i dissenyadors digitals, organitzats en dos torns. En el primer torn, que va iniciar l’acte de lliurament a les 17.30 h,  van rebre les seves orles les promocions:

 • X  Màster en Enginyeria Informàtica
 • IX Grau en Enginyeria Informàtica
 • V Doble titulació: Grau en Enginyeria Informàtica i Grau en Administració i Direcció d’Empreses
 • I Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives

Va presidir l'acte de Sr. Francesc Giné de Sola, vicerector de Professorat de la UdL i va comptar amb la presència del Sr. Josep M. Ganyet, padrí de la promoció,  la Sra. Margarita Moltó, Secretaria Acadèmica de l’EPS i la Sra. Magda Valls, directora de l’EPS.

El parlament i lliurament d'obsequis al padrí de la promoció representant de les promocions va anar a càrrec d’en Joel Aumedes Serrano (GEI), en Josep Maria Salvia Hornos (GEIADE) i na Violeta Prim Aguado(GDDTEC).

En el segon torn, que va iniciar l’acte de lliurament a les 20.15 h,  van rebre les seves orles les promocions:

 • XII Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació
 • X  Màster en Enginyeria Industrial
 • IX Grau en Enginyeria Mecànica
 • IX Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
 • II Grau en Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat

Va presidir l'acte el Mgfc. Rector de la Universitat de Lleida, Sr. Jaume Puy i Llorens, i va comptar amb la presència del Sr. Delfí Robinat i Català, president del Consell Social de la Universitat de Lleida, el Sr. Josep M. Ganyet, padrí de la promoció, la Sra. Margarita Moltó, Secretaria Acadèmica de l’EPS i la Sra. Magda Valls, directora de l’EPS.

Els parlaments per part de l’estudiantat va anar a càrrec d’Edgar Mó Llauradó i Anna Faura Gil (GATE), Joan Orobitg Farrús (GEM), Pol Mestrich Palau i Maria Teresa Sellart Garcia (GEEIA), Dounia Badaoui Mahdad (GEES). Albert Barrufet Bravo i Eduard Peguera Mallol (MEIND) van lliurar un obsequi al padrí de la promoció.

L’acte va comptar amb la presència del Sr. José Crespin i Gómez, subdelegat del govern a Lleida, del Sr. Paco Cerdà en representació de l’Ajuntament de Lleida, així com representants dels diversos col·legis professionals, la totalitat de l’equip directiu i els coordinadors de les titulacions de l’EPS, així com una àmplia representació del personal docent i investigador i el personal d’administració i serveis de l’escola.

L’acte s’inicia amb una breu i emotiva presentació del padrí de la promoció, el Sr. Josep Maria Ganyet, per part del vicerector d’Internacionalització de la UdL i professor de l’EPS, Toni Granollers, amic personal del Sr. Ganyet

Josep Maria Ganyet va oferir, a un auditori entregat, una lliçó magistral on va fer un breu repàs als més de 700 anys de vida de la Universitat de Lleida i als seus propis aprenentatges vitals i a la importància de connectar, de “sintonitzar” amb un mateix, amb les oportunitats que el món ens reserva i amb els altres.

Va remarcar que el present i el futur necessita ser reinventat a tot hora i en aquest punt va animar al nous titulats i aprofitar aquestes oportunitats i fer-ho des de la connexió i la col·laboració dels que, fins avui, han estat els seus companys d’estudi.

Finalment, va oferir , amb un sintetitzador analògic i “jugant” amb les freqüències elèctriques un “sessió-demostració” de música electrònica, emulant  instruments com el piano, l’òrgan o diversos instruments de vent, modificant els sons ja creats amb una gran varietat de funcions executades a través d’un teclat que el Sr. Ganyet manipulava en directe.

En el seu torn, la directora de l’EPS, Magda Valls  va recordar als titulats la importància vital que tindran en un futur aquests anys passats a l'EPS de la UdL; Un llegat compartit amb companys, professors i amics. Va animar als nous titulats a aprofitar un món laboral ple d’oportunitats, globalitzat i de qualitat, recordant que les titulacions de l’escola gaudeixen d’uns índex d’inserció laboral de, pràcticament el 100%. Així mateix, va recordar als alumnes el fet que ara la societat els espera, després d’anys de formació i vivències a l’EPS, amb el braços oberts i que és el moment de retornar a la societat tot el que han aprés.

Valls va destacar també el paper de la universitat com a eix vertebrador d’una formació de per vida i que, des de l’EPS “no us volem perdre de vista i volem donar-vos un encàrrec: el de ser ambaixadors de l’EPS al món”.

Finalment, va agrair especialment la presència del padrí de la promoció, el Sr. Josep Maria Ganyet i la seva fantàstica i original lliçó magistral.

Seguidament el torn de paraula va ser per al President del Consell Social de la UdL, el Sr. Delfí Robinat i Català. Va agrair personalment al Sr. Ganyet la seva presència en l’acte i va destacar la formació com a grans professionals però també com a grans persones que els nous titulats han rebut per part de l’equip de professors de l’EPS.  

L'acte va finalitzar amb les paraules del Mgfic Sr.Jaume Puy i Llorens, rector de la Universitat de Lleida, que va lloar i va fer un reconeixement a la comunitat universitària i, especialment als estudiants que van donar una lliçó de responsabilitat i maduresa en com van afrontar la delicada situació de la pandèmia al març del 2020, que va repercutir enmig dels seus estudis.

Va agrair als familiars, especialment als pares i les mares, la confiança depositada en la Universitat de Lleida i va demanar als recents titulats que mostressin el seu títol amb orgull per que representa el resultat del seu esforç, el de les seves famílies i el de tota la comunitat universitària; I també per que acredita que formen part de la Universitat de Lleida i que n’estiguessin sempre orgullosos, de la institució i del territori.

 

ACTE DE LLIURAMENT DE LES ORLES ACADÈMIQUES DE L'EPS AL CAMPUS IGUALADA

El Museu de la Pell i Comarcal de l’Anoia va viure el passat divendres 10 de juny l'acte de lliurament de les orles acadèmiques per als seus titulats, corresponents als estudis de grau de l'Escola Politècnica Superior al Campus Universitari Igualada-UdL:

 • IV Promoció del Grau en Enginyeria Química
 • IV Promoció del Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística
 • II Promoció del Grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació

La  Promoció del Grau en Enginyeria Química va estar apadrinada per la Sra. Rosa Cantero Gómez, professora de la titulació; La promoció del Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística va ser apadrinada per la Sra. Adela Pagès Bernaus, professora de la titulació i, finalment, la promoció del Grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació va estar apadrinada pel Sr. Jordi Vilaplana Mayoral, professor de la titulació.

L’acte va comptar amb la presència del President del Consell Social de la UdL, el Sr. Delfí Robinat, del delegat del rector al Campus Universitari Igualada-UdL, el Sr. Carles Capdevila, de l’Il·lm. Sr. Marc Castells Berzosa, alcalde d’Igualada i de la directora de l’Escola Politècnica Superior, la Sra. Magda Valls.

També van assistir-hi representants dels col·legis professionals (Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona), així com de diverses entitats com TIC Anoia, la Unió Empresarial de l’Anoia i el Leather Cluster Barcelona.

Els diversos parlaments d’autoritats d’aquest acte de lliurament de les orles acadèmiques  de l’EPS al  Campus Igualada-UdL van reiterar el compromís de la UdL amb el Campus, van destacar els esforços i els bons resultats obtinguts en aquest primers anys d’implementació del campus a la UdL i va manifestar la seva satisfacció per l’aposta ferma de la UdL amb el campus que es visualitza amb l’inici, aquest curs acadèmic, de la titulació d’ADE i l’inici, a partir del pròxim curs 2022-23, del grau en Enginyeria Informàtica.