L'Escola Politècnica Superior lliura les Orles Acadèmiques als nous titulats

El Sr. Magí Clavé, Subdirector general de Sistemes d'Informació del Banc Central Europeu (BCE), va apadrinar aquesta nova promoció

Descarregar Pdf
IMG_9284
El Sr. magí Clavé, padrí de la promoció

L'Auditori Ricard Vinyes de La Llotja - Palau de Congressos de Lleida, va acollir ahir, 4 de juliol de 2019, l'acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL). En concret van rebre l'orla acadèmica 99 nous enginyers i arquitectes tècnics corresponents a les promocions:

IX Grau en Arquitectura Tècnica

VII Màster en Enginyeria Informàtica

VII Màster en Enginyeria Industrial

VI Grau en Enginyeria Informàtica

VI Grau en Enginyeria Mecànica

VI Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica

II Doble titulació: Grau en Enginyeria Informàtica i Grau en Administració i Direcció d’Empreses

 Va presidir l'acte el Mgnc.Rector de la Universitat de Lleida, Sr. Jaume Puy i Llorens i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr. Sr. Magí Clavé, Subdirector general de Sistemes d'Informació del Banc Central Europeu (BCE)

Tanmateix l'acte va comptar amb la presència de diverses personalitats: el Sr. Delfí Robinat i Català, President del Consell Social de la UdL, la Sra. Sandra Castro, regidora de l'Ajuntament de Lleida, el Sr. Eduard Cristóbal Fransi, degana de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida; el Sr. Ferran Badia, delegat del rector al campus Igualada, el Sr. Ramon Grau, degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Graduats Industrials de Lleida, el Sr. Jordi Virgili, Vicedegà Adjunt de les Terres de Ponent del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya; el Sr. Frederic Lorente, vocal del Col·legi d’Aparelladors i Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Arquitectes Tècniques, Enginyers i Enginyeres d’Edificació de Lleida; el Sr. Guillem Boira, degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya a la demarcació de Lleida i el Sr. Francesc Vidal, antic padrí d'orles de l'EPS i professor associat a l'escola-

L'acte es va iniciar amb el discurs del padrí de les promocions, el Sr. Magí Clavé, que va elogiar l'esforç i el sacrifici realitzat pels titulats a l'hora d'aconseguir finalitzar uns estudis d'enginyeria i arquitectura tècnica; Un elogi que va fer extensiu als familiars i amics.

El Sr. Clavé va centrar la seva intervenció en tres eixos principals: En primer lloc en el concepte de la globalització i la internacionalització del mercat laboral que els nous titulats es trobaran i que han de saber aprofitar i veure com una oportunitat d'esdevenir professionals globals que treballaran colze a colze amb enginyers d'altres cultures i països. En segon lloc en la capacitat que han de tenir els nous titulats en afrontar nous reptes que els hauran de dur a transformar les dificultats en oportunitats i a esdevenir els futurs líders d'iniciatives estratègiques en aspectes com la digitalització, les aplicacions mòbils, el Big Data, etcètera i, finalment va voler destacar la importància de la cultura de l'esforç, del treball de qualitat que els durà a la necessitat d'una formació i actualització continua on l'Escola Politècnica continuarà jugant un paper molt important.

Finalment el padrí va agrair a l'Escola Politècnica Superior l'oportunitat de participar en aquest acte acadèmic i va animar a tots els recentment titulats a treballar i fer camí en un món ple d'oportunitats: un futur que es presenta veritablement optimista per als joves formats en carreres tècniques i d'enginyeria.

Tot seguit es va realitzar l'acte de lliurament de les Orles Acadèmiques als 99 titulats i titulades que van ser els grans protagonistes de la vetllada. Anomenats personalment i ordenats per titulacions van anar pujant a l'escenari on els esperaven els caps de departament, caps d'estudis i alguns coordinadors del centre (Concepció Roig, Isaac García, Josep L. Lérida, Jérôme Barrau, Daniel Chemisana i Lídia Rincón) per abillar-los amb la tradicional beca, una banda que es col·loca encreuada al pit d'espatlla a espatlla i que penja esquena avall usada com a insígnia de col·legial. Un cop becats, els titulats és desplaçaven fins a la taula d'autoritats on se'ls feia el solemne lliurament de la seva orla acadèmica.

Els titulats per l'EPS d'aquesta promoció van ser:

 • Grau en Arquitectura Tècnica: Núria Burgués Capablo, Eva Capell Serra, Àlex Florensa Duaigües, Jana Jurj, Clàudia Navarro Just, Irina Pop, Sílvia Pérez Simón, Susana Sanz Herrera i Gemma Trilla Llop.
 • Grau en Enginyeria Informàtica: Eladi Bellart Macià, Genís Borràs Vallverdú, José Manuel Broto Vispe, Adrià Casals Espax, Josep Antoni Costa Camps, Marc Cuenca Buera, Ramon De Llano Chamorro, Gerard Donaire Alòs, Albert Drudis Mola, Marc Hidalgo Galguera, Oriol Jorge Graells, Miquel Juncà Salvia, Oscar López Luna, Gerard Martín López, Ferran Martínez Pedreño, Lluis Mas Ruiz, Marc Melis Batalla, Guillem Orellana Trullols, Alvaro Ortega Marmol, Marcel Ortiz Sánchez, Luis Rosales Carrera, David Sarrat González, Alex Satour Perucho, Joel Solaní Núñez, Radu Spaimoc, Roger Truchero Visa, Marc Viladegut Abert, Pablo JoaquínVilas Sanjúan i Ricard Zapater Muñoz,
 • Grau en Enginyeria Mecànica: Aleix Aldomà Vall, Ramon Guillem Almunia Degracia, Xavier Atero Farré, Marc Ballarin Nasarre, Joel Barrera Galitó, Alexandre Benet Camps, Adrià Bonjorn Cervera, Joan Bort Roman, Eudald Buixadera Tous, Boubacar Cissé, Adrià Costa Canelles, Sergi Farràs Roqué, Marc Ferré Toldrà, Jordi Graell Reimóndez, Aleix Gregori Garrofé, Roger Guerrero Raymat, Gemma Guillaumet Tamargo, Andrés Hidalgo Cos, Òscar Marfull Ciutat, Daniel Mascarilla Pascual, Pablo Mur Satorres, Xavier Ollé Iglesias, Miquel Pérez del Campo, Núria Ribera Mir, Mauricio Oscar Riofrio Flores, Pau Ros Bosch, Pol Rosell Mirmí, Elena Rúbies García, Néstor Sisó Fernández, Gerard Soldevila Pelegrí, Tots els Sants Tello Vidal, Roger Torres Tuca i Josep Maria Valero Pérez.
 • Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica: Silviu MarianArchiudean, Marc Badia Niubó, José Jhoel Colque Chucamani, Javier Cuenca Michans, Alba Cunillera Reig, Sara El Harrak Bennouna, Ignasi Fité Benseny, Ivan Hernández Cacho, Brayan López Ruiz, Jordi Pedrós Caba, Marc Perucho Martos, Joan Plà Aldabó, Marçal Reñé Morros, Víctor Resa Pérez, Miquel Roso Serentill, Marc Sales Montufo, Carlos Saltó Aguado, Jordi Ticó Campillos i Ion Zubieta Mor.
 • Doble Grau en Enginyeria Informàtica i Administració i Direcció d'Empreses: Juan Boné Valls, Jordi Boronat Garcia, David Calavia Oms, Daniel Colomer Vallejo, Víctor  Ferrer González, Mireia Moix Atienza, Marc Oliva Vallabriga, Alberto Sanmartín Martínez i Judith Villanueva Moreno.
 • Màster en Enginyeria Informàtica: Pau Balaguer Llaquet, Josep Ballber Botey, Javier Bonet Lambea, Gerard Farré Gómez,  Dídac Florensa Cazorla, Joan Josep Jiménez Duró, Xavier Planes Seuma, Julio Quijano Rodríguez, Gerard Rovira Sánchez, David Sánchez Marín i Eduard Torres Montiel.
 • Màster en Enginyeria Industrial: Javier Abadias Cortada, Úrsula Beltran Mauri, David Carrera Argilés, Ariadna Carrobé Montalvo, Jordi Casañas Castellví, Marc Garcia Calsina, Carlos Garí Portolés, Carlos Jover Solé, Daniel Melé González, Pol Montfort Pau, Xavier Sanz Navarro i Piotr Szoldra.

Cal destacar que al finalitzar el lliurament de l'orla de cada una de les titulacions, es van lliurar els reconeixements als alumnes amb els millors expedientes acadèmics. Els alumnes distingits en cada titulació van ser:

 • Grau en Arquitectura Tècnica: Sabela Sampayo Pena i Medea Cuellar Orbegozo
 • Grau en Enginyeria Informàtica: Guillem Orellana Trullols, Radu Ionut Spaimoc i Lluís Mas Ruíz
 • Grau en Enginyeria Mecànica:Sergi Farràs Roqué, Elena Rúbies García i Roger Guerrero Raymat
 • Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica: Javier Cuenca Michans, Liulei Jiang i Marc Sales Montufo
 • Doble Grau en Enginyeria Informàtica i Administració i Direcció d'Empreses: Judith Villanueva Moreno i Mireia Moix Atienza
 • Màster en Enginyeria Informàtica: Gerard Rovira Sánchez i Eduard Torres Montiel
 • Màster en Enginyeria Industrial: Marc García Calsina i Ariadna Carrobé Montalvo

Posteriorment va realitzar-se el discurs dels titulats i titulades, a càrrec dels alumnes Sara Al Harrak, Clàudia Navarro, Guillem Orellana, Joel Barrera i Víctor Ferrer que van oferir a l'auditori un original i emotiu discurs; Una "conversa" de tots ells en la que, d'una forma lúdica i divertida, van anar esgrimint anècdotes, records i reflexions referents a l'Escola, els companys, els professors i algunes assignatura. Seguidament van reconèixer a l'Escola Politècnica Superior i al seu professorat la seva dedicació i passió alhora de trasmetre els coneixements i Finalment van agrair als familiars i companys tot l'esforç esmenat per tal que ells arribessin a aconseguir el seu objectiu: graduar-se i titular-se a l'EPS!

Així mateix també van agrair al padrí de les promocions la seva presència i participació en l'acte i van obsequiar-lo amb un detall de record. Aquesta part de l'acte  finalitzà amb el lliurament, per part de la direcció de l'Escola Politècnica, d'un obsequi al padrí de promoció.

L'acte va continuar amb unes paraules del degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, el Sr. Eduard Cristóbal Fransi que va donar les gràcies a tots els assistents la seva presència, especialment al padrí de les promocions i, així mateix va felicitar a tots els nous titulats de l'EPS i en especial als 9 titulats del Doble Grau en Enginyeria Informàtica i ADE, que coorganitzen àmbdos centres de la UdL. El Sr. Cristóbal va emfatitzar els valors dels estudiants que cursen aquest doble grau: dedicació, intel·ligència, organització i orientació als objectius. Uns estudis de doble grau que obrirà als titulats més opcions laborals en tenir coneixements especialitzats sobre dues àrees diferents encara que relacionades.

Finalment el Sr. Cristóbal va recordar emocionat l'empenta dels professors Sílvia MiquelJosep Maria Ribó, com a  principals figures que, amb la seva inestimable contribució, van ajudar la posada en marxa d'aquesta doble titulació.

Posteriorment, la directora de l'Escola Politècnica Superior, la Sra. Magda Valls Marsal va dirigir a l'auditori unes paraules on va recordar als titulats la importància vital que tindran en un futur aquests anys passats a l'EPS de la UdL; Un llegat compartit amb companys, professors i amics ple d'idees i reptes futurs centrats en la incorporació a un món laboral ple d'oportunitats, globalitzat i de qualitat.

Seguidament, la directora va demanar-los que, sigui quin sigui el camí que escolliran en el futur, es mantinguin connectats amb l'Escola, que siguin ambaixadors de l'EPS al món i mostrin orgull de pertànyer a l'escola i a la UdL.

Finalment, va agrair especialment la presència del padrí de la promoció, el Sr. Magí Clavé, de qui va assegurar que seria un referent professional i personal per als nous titulats: una persona que s'implica en la seva tasca i sap contagiar als seus equips d'il·lusió, responsabilitat i bon fer.

El President del Consell Social de la UdL, el Sr. Delfí Robinat i Català, va centrar la seva intervenció a elogiar aspectes i capacitats personals dels nous titulats. Va voler posar en valor l'amistat com un dels aspectes principals a destacar de la vida universitària que els nous titulats finalitzaven. Unes amistats que perduraran, en molts casos, per tota la vida i que seran, a partir d'aquest moment, una xarxa personal, social, professional i afectiva per tots ells.

L'acte va finalitzar amb les paraules del Sr. Jaume Puy i Llorens, Mgnc. Rector de la Universitat de Lleida, que va recordar que feia tan sols un mes que exercia aquest nou càrrec de responsabilitat i va agrair als alumnes i familiars  haver confiat la seva formació i, per tant, una part important del seu futur laboral i personal a la Universitat de Lleida. Es va mostrar feliç de poder participar en un acte com el lliurament d'orles acadèmiques i va demanar als alumnes titulats que no oblidin mai el seu pas per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que per sempre continuarà essent la seva universitat, la seva casa.

 

 


 

Discursos