La taxa d'activitat emprenedora a Espanya continua per sota de la mitjana europea

Descarregar Pdf

31

Espanya continua per sota de la mitjana europea pel que fa a nivells d'emprenedoria amb una taxa d'activitat emprenedora del 5,7%, molt per sota de la mitjana europea del 7,8%, segons dades de l'últim informe presentat pel Global Entrepreneurship Monitor Espanya, equips d'investigadors que estudien el fenomen emprenedor a l'Estat

L'emprenedor espanyol es caracteritza per ser un home d'entre 35 i 44 anys, amb experiència professional prèvia. La gran part dels nous emprenedors es troben en el sector serveis, com serveis comercials o construcció, però el sector tecnològic, on l'edat baixa fins als 25 anys, es comença a desmarcar amb un creixement imparable durant els últims anys. L'auge de l'ecommerce, el processament de dades, l'ús del big data, o les noves formes de finançament estan fent que molts emprenedors es llancin a crear els seus projectes en el sector tecnològic: Màrqueting en línia, aplicacions mòbils, programari per a empreses o fintech són i seran algunes de activitats més demandades.

Les principals dificultats a què s'enfronta l'emprenedor a Espanya són:

- L'accés al finançament bancari. Els familiars i amics solen ser els primers recursos en els primers mesos de vida, a més de la seva pròpia finançament.

- La burocràcia i suport governamental. Obrir una empresa a Espanya requereix el doble de tràmits, així com temps emprat, que els països amb alts ingressos de l'OCDE. Tan sols la paperassa per a la posada en marxa d'una companyia pot suposar uns 4.000 € d'inversió, sense sumar costos com el local, o la contractació de personal. Agilitar els processos burocràtics per a la creació d'una empresa al nostre país és clau.

Podeu veure tota la notícia AQUÍ