L'equip Legends, guanyador de la 6a edició de la FLL EPS Igualada

Descarregar Pdf
FirstLegoLeague_EquipGuanyador_Legends
L'equip Legends reben el premi Ingeniera Soy al Guanyador

El campus universitari Igualada-UdL ha acollit  aquest dissabte una nova edició de la competició de robòtica First Lego League (FLL) organitzada per l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UDL) amb el patrocini de l’Ajuntament d’Igualada, la cooperativa Abacus i TIC Anoia plantejava reptes relacionats amb el món de l’energia, sota el lema Superpowered.

La FIRST LEGO League EPS d’Igualada ha reunit prop de 200 estudiants de primària i secundària que, des de primera hora i després de mesos de feina, s’han esforçat per aconseguir els seus objectius en la competició; Una competició que han pogut seguir i gaudir famílies i un gran nopmbre d'acompanyants.

A la FLLL EPS Igualada hi han participat un total de quinze equips a la categoria Challenge formats per estudiants de 10 a 16 anys i provinents de diverses poblacions catalanes – Igualada, Santa Margarida de Montbui, Rubí, Òdena, Olesa de Montserrat, Els Hostalets de Pierola, Sant Esteve Sesrovires, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Barcelona i Mataró, entre d’altres –; i sis equips a la categoria Explore amb infants de 6 a 9 anys, provinents de Mataró, Sant Cugat del Vallès i Barcelona.

Els vint-i-u equips que han participar en la First Lego League a Igualada ho van fer en el marc d’aquest programa educatiu internacional que va néixer el 1988 als Estats Units per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre infants i joves mitjançant experiències d’aprenentatge basades en les àrees STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) i la robòtica educativa. A partir d’un desafiament anual sobre una temàtica comuna (enguany l’energia), se’ls plantegen tres grans desafiaments:

 • Elaborar un projecte de recerca que identifiqui i resolgui un problema del món actual relacionat amb la temàtica suggerida, que han de presentar al jurat.
 • La programació, disseny i construcció d’un robot basat en peces LLEC que sigui capaç de superar el major nombre de proves sobre una lona de competició
 • El repte de participar en un torneig final que posi a prova les seves habilitats, els seus nervis i els ofereixi una gran experiència de reconeixement en la qual la tecnologia és la protagonista

Els equips FLL EPS Challenge premiats han estat:

 • Premi Ingeniera Soy al Guanyador (accés a la Gran Final Nacional): LEGENDS, un equip familiar de Barcelona.
 • Premi UdL als Valors First Lego League: KONECTATU, del FUNLAB de Vilanova i la Geltrú
 • Premi Ajuntament d'Igualada al Projecte d’Innovació: AGORANAUTES de l’Àgora Barcelona Internacional School, de Sant Esteve Sesrovires
 • Premi EPS al Disseny del Robot: NANOVERCS, del Vedruna Sant Sadurní, de sant Sadurní d’Anoia.
 • Premi EPS al Comportament del Robot: LEGENDS, un equip familiar de Barcelona.
 • Premi Abacus a les Joves Promeses: ROBOTIX ODONENCS, de l’IE Castell d’Òdena, d’ôdena
 • Premi TIC Anoia a l’Excel·lència en Enginyeria: PAN-BIMBOTS, del Col·legi Mare de Déu de la Mercè, de sant Feliu de Llobregat.
 • 1r Premi EPS a l’Entrenador: DUC DE MONTBLANC 2 i el seu entrenador, Roger Vila, del centre Duc de Montblanc de Rubí.
 • Premi National Innovation Award: AGORANAUTES, de l’Àgora Barcelona Internacional School, de Sant Esteve Sesrovires

Pel que fa a la categoria Explore, la dels més menuts, s’ha lliurat els següents premis:

 • Premi a la Solució del desafiament a l’equip Girls Power, de l’escola Daina-Isard
 • Premi per a Joves Promeses per a Equip Energia, de l’Escola Pins del Vallès
 • Premi a la Programació per a Energia Constructora, de l’Escola Pins del Vallès

L’esdeveniment ha comptat amb la presència d’autoritats del món acadèmic i polític entre les quals Magda Valls, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UdL; Carles Capdevila, delegat del rector de la UdL al Campus d’Igualada; Sergio Sayago, director de la FLL a Igualada; Mar Soler, representant d’Ingeniera Soy; i els regidors igualadins Fermí Capdevila i Pere Camps. A l’acte també hi ha assistit el director de Logística d’Abacus, Manel Matilla i el president de TIC Anoia, Jordi Solà, patrocinadors de la FLL Igualada.

Finalment cal destacar que la FLL mobilitza a Igualada una quarantena de voluntaris, entre els quals professorat i estudiants de les diferents titulacions que s’ofereixen al Campus Universitari Igualada-UdL, professors associats i familiars d’aquests. Els voluntaris, juntament amb les institucions i empreses patrocinadores (Consell Social i Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UdL, Ajuntament d’Igualada, ABACUS-Robotica i TICAnoia, són els que ho fan possible any rere any.