Obert el període d'inscripció i matrícula al programa Formatiu Màster BIM de la UdL

Descarregar Pdf

Resta obert el període d'inscripció i matrícula a la 9a Edició del Programa Formatiu Màster BIM de la UdL, configurat per a donar una formació adequada, competent i altament especialitzada en la que ja és la revolució actual del món de les AEC (Arquitectura, Enginyeria i Consultoria): l'entorn de treball integral BIM (Building Information Modeling).

Els interessats podeu contactar en aquest e-mail: bim@udl.cat, o bé al e-mail del Centre de Formació Continua de la UdL (formaciocontinua@udl.cat).

 

FAQs:

Perquè formar-se en BIM és tan important en el sector AEC?

1-. En els últims anys, la tecnologia BIM ha revolucionat la manera que tenim de relacionar el disseny digital en el sector de la construcció: un nou paradigma obre noves oportunitats professionals, NO LES DEIXIS ESCAPAR  !

2-. Des del punt de vista laboral, la majoria d'alumnes d'edicions anteriors (+120) van trobar una millora en el seu lloc de treball pel valor diferencial del seu currículum, bé incorporant-se al mercat laboral o bé millorant la seva actual situació, una vegada han integrat els coneixements en BIM. L'ocupació dels alumnes que ja han passat pel programa BIM (+120) és gairebé plena, i pròxima a l'àmbit dels estudis cursats: el teu futur en el sector  de  la  construcció,  enginyeria  o  producció  passarà  inevitablement  pel  BIM!

3-. En pocs anys, els softwares multi plataforma BIM han anat substituint al CAD com standar de funcionament en el disseny digital, igual que fa uns 20 anys va passar amb el disseny a mà per al disseny en CAD vectorial, així com uns altres softwares de l'entorn del disseny digital estan adoptant i adequant els seus motors de Programari a la tecnologia BIM. Us convidem a que actualitzeu o bé complementeu abans que ningú la vostra formació digital, donant un implemento en el vostre currículum de la forma més adequada: amb títol Màster, o bé de Postgrau Universitari, o en el més simplificat dels casos de Curs Especialista, reconegut per la UdL en tots els aspectes, des del seu centre de Formació Contínua.

Quines són les principals característiques del Programa Formatiu BIM UdL?

El nostre Programa BIM disposa de 6 directrius totalment estratègiques per a aconseguir l'objectiu marcat amb excel·lència:

1-. Pla Formatiu Flexible, adaptable a les necessitats específiques de l'alumne, podent cursar tot el programa BIM per mòduls, postgraus o de manera completa. Com més gran la matrícula, més competitiu el cost d'aquesta

2-. Formació Híbrida, presencial per videostreaming per a seguiment En línia dels alumnes que decideixin matricular-se en format en línia, i enregistrament de totes les sessions i pràctiques per al seu possible re visualització posterior.

3-. Formació Altament Especialitzada en els Mòduls d'Especialització en Arch+Structure (CE2) i MEP (CE3).

4-. Vinculació de la UdL com AAP de Autodesk (Authorized Academic Partner) – Formació certificada al 100% per Autodesk per a REVIT.

5-.Integració de CYPE ENGINYERS en el conjunt de la programació docent, desenvolupant sessionsespecífiques per a formar a l'alumnat en la clau del sistema de treball Structure i MEP: el flux de treball IFC entre el programa de càlcul (CYPE) i el programa de modelatge (REVIT). També es desenvolupa formació específica sobre el interface BIM per a mesurament en l'entorn CYPE-REVIT.

6-. Integració amb ITEC-TCQ (TCQi 5.5) en la programació docent, desenvolupant formació específica per a resoldre totalment el flux de treball entre REVIT i TCQ, incorporant formació de la nova versió TCQi, (5.5).

Puc aconseguir descompte en la formació del Programa Formatiu BIM de la UdL?

1-. El programa BIM és subvencionable a través dels programes bonificats del Ministeri de Treball, i els costos de Seguretat Social en nòmina de qualsevol treballador en contracte, atès que la UdL té conveni establert amb la Fundació Tripartida. Si necessita més informació sobre aquest tema, no dubteu a consultar-nos d i r e c t a m e n t .

2-. A més a més, si no es disposa del temps suficient (la durada és anual), es pot desenvolupar la formació de manera consecutiva i evolutiva, per mòduls, assumint diferents fites en aquesta:

  • Cursos d’Especialització / Expert Universitari (CE1, CE2, CE3)
  • Postgrau / Especialista Universitari (CE1+CE2 / CE1+CE3)            
  • Màster complet (CE1+CE2+CE3+CE4)

La raó és molt clara i directa: busquem formar professionals d'accés IMMEDIAT I RÀPID al món del BIM, triant cadascú el seu grau d'intensitat.

Els cursos de 15 setmanes de durada són els més intensos (CE2 i CE3, 18 Crèdits ECTS), i de 10 setmanes els de menor intensitat (CE1 i CE4, 12 Crèdits ECTS).

Quin cost té la formació del Programa BIM UdL?

El cost de la Formació varia en funció del nivell seleccionat, acumulant el major descompte la formació total de Màster. S'efectuen descomptes addicionals a tots aquells que certifiquin formar part d'un col·lectiu professional de les AEC, encara que sigui en la seva modalitat de simpatitzant per ser encara estudiant. (veure document de preus “presencial”)

Que passa si no es pot desenvolupar la formació presencialment? Es pot desenvolupar totalment En línia?

Tenim tota la plataforma de formació adaptada per a poder seguir amb les sessions previstes setmanalment, sense demora, tal com ja ho hem fet en aquesta passada edició, quan ha estat necessari, per streaming en directe   en   Formació   Híbrida.

En aquesta 9a Edició, tenim implementat els mecanismes suficients perquè totes les sessions quedin gravades al Campus Virtual de la Universitat, i poder facilitar així als alumnes totes les sessions magistrals i que aquestes siguin revisionades quantes vegades sigui necessari.

Existeix la possibilitat de matricular la formació per a efectuar-la totalment des de casa, seguint les sessions per streaming, facilitant així molt als alumnes a distància, així com rebent un descompte afegit en el cost de la matrícula (veure document de preus “En línia”)

Quant dura el Màster? I els Postgraus?

De Novembre a Novembre, en format anual. Els postgraus cobreixen la meitat del curs lectiu, en conjunt per a cada especialitat (veure calendari). Els cursos especialista solts tenen un calendari pautat.

Necessito disposar d'un PC portàtil preparat per a les classes presencials? I si trio el format En línia? Haig de disposar de llicència per als softwares?

No. Els laboratoris de la nostra Universitat estan preparats amb la millor relació entre Maquinari i Programari: a més de disposar de la tecnologia del programari complet necessari en els laboratoris d'informàtica especialitzats de l'Escola Politècnica Superior, l'alumne tindrà accés a llicències estudiant, per per període de 3 anys la de REVIT i d'un any la de CYPE (Llicència Campus), així com a llicència temporal de TCQ ITEC.

En el cas de matricular-se En línia, l'alumne haurà d'utilitzar un PC propi, amb uns requisits mínims establerts en la informació de la preinscripció

 

Si consideres interessant fer difusió entre altres companyes/us, t'agrairia que ho fessis: els cursos estan oberts a tota mena de professionals del sector, no necessàriament cal tenir titulació universitària per a fer els cursos independitzats o bé el de Postgrau, només cal tenir en compte que en el moment d'acabar-lo n o seria necessari fer el treball final de postgrau i obtindria el títol d'Especialista Universitari, en comptes del de Postgrau.

 

 

 

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb:

  • Xavier F. Rodríguez
  • Director
  • xavier.rodriguezpadilla@udl.cat
  • Programa Màster BIM UdL - Escola de Formació Contínua de l'UdL