Talent Street: "En busca del talento femenino STEM"

Descarregar Pdf

El portal web Talent Street ha publicat un interessant reportatge referent a la recerca del talent femení STEM.

Per què no hi ha tantes dones que estudien carreres científiques i tecnològiques com a homes? No hi ha una resposta concreta, però està clar que no és pot renunciar al millor talent per qüestions de gènere. Per això, des de fa algun temps, es desenvolupen iniciatives per apropar la ciència i la tecnologia a les dones, a noies adolescents i, fins i tot, a nenes perquè els últims estudis demostren que, per acabar amb els estereotips de gènere, cal actuar com més aviat.

Les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les sigles en anglès) són el futur, però no gaudeixen de bona salut al nostre país. Segons un estudi recent, publicat pel Centre Europeu per al Desenvolupament de la Formació Professional, en els últims deu anys les matriculacions en aquests camps han baixat un 25% a Europa i un 40% a Espanya i només un 35% de les persones que trien estudiar carreres STEM són dones.

D'altra banda, la UE estima que el 2020 hi haurà 900.000 llocs vacants en disciplines relacionades amb la informàtica i les telecomunicacions. Les conclusions de l'estudi de Randstad sobre 'El futur laboral del sector tecnològic' no són gens esperançadores per a les empreses d'aquest sector que veuen en aquest dèficit de talent un dels problemes que els afecta de manera important ja a hores d'ara, i en els propers anys, la cosa anirà a pitjor.