Grafiti "Saviesa"

Dadospuntocero (David Esteban Hernández)

 Descarregar Pdf

Sobre l'autor

David Esteban Hernández [Dadospuntocero]

_DSC6130
FOTO: Rafa Ariño

David Esteban Hernández (Lleó, 1984) és conegut professionalment com Dadospuntocero.

Es va iniciar en el món artístic i en el muralisme als 16 anys de manera autodidacta després d'estudiar el Batxiller a l'Escola d'Art de Lleó. Al seu torn va cursar estudis superiors en Treball Social però sense abandonar mai la seva gran vocació artística, el muralisme.

La seva dualitat formativa i vocacional per l'art i la sensibilitat social, li permeten reinterpretar els contextos que intervé des d'una mirada molt personal i pròxima al públic i a l'entorn al qual destina les seves obres. La seva personalitat artística juga amb un gran domini tècnic de la perspectiva que s'adequa als grans espais i a les seves formes i racons; al color, la profunditat i a aquesta visió de tridimensionalitat que en la seva fusió generen aquesta petjada tan única i personal.

La seva signatura, Dadospuntocero, està sota moltes de les grans obres que en els últims anys omplen d'art els murs de tants racons del seu entorn natal,y de l'àmbit nacional i internacional. Ha realitzat nombroses intervencions artístiques tant en projectes privats com públics, així com participat en diferents concursos, convocatòries, festivals i exhibicions sent premiat ediferents ocasions:

  • Guanyador de concursos de grafiti: Guardo, Benavidesde Orbigo, Musac, Benavente
  • Campió de la lliga nacional del Grafiti 2020
  • Seleccionat per Street artcities com a millor mural del món en diverses ocasions

 

Instagram | Facebook

Obra artística

Sèrie Plàstic. Ens mengem el que no reciclem

En aquesta sèrie denuncia la contaminació que sofreixen els nostres rius i mars per no reciclar les nostres deixalles plàstiques. Posa especial interès a enfocar aquests murals cap a les persones que,d'una manera egoista i sense vetllar pel medi ambient, no reciclen les seves deixalles, i fent veure que finalment tornaran a ells en forma d'aliment.

Sèrie Tetra brick

En aquesta sèrie denuncia la mala gestió dels nostres residus per part de l'administració qui la delega aquesta a companyies que no treballen amb interessos Ecològics sinó Econòmics i mes concretament amb els Tetra bricks, que precisen d'un procés costós per al seu reciclatge i a penes produeixen benefici pel que són finalment rebutjats a l'escombreria. En aquesta sèrie fa una proposta de reciclatge real d'aquests envasos i a través de l'origami converteix aquestes escombraries en elements de la naturalesa.

Sèrie Tradicions

En la sèrie tradicions realitza murals decoratius en els quals tracta de representar moments o costums de la zona amb especial interès.

Sèrie Una altra obra 3D

En aquesta sèrie realitza artificis que busquen l'impacte en l'espectador aprofitant la superfície a pintar.

Obra Sabiduría "Saviesa"

“El spray es una prolongación de mí mismo. Me apasiona jugar con los muros, los espacios y las imágenes a las que busco darles una simbología que pueda hablar con el espectador.

Trabajo con objetos cotidianos que a veces modifico capturando ese momento a través de la fotografía hasta que consigo, en los muros que intervengo, ese diálogo abierto con el público y su cotidianidad. En este proceso de creación es donde puedo expresar con mayor plenitud mis ideas.

Los murales no siempre son reivindicativos pero el efecto 3D y el realismo siempre permanecen en continua comunicación con el espacio, el público y el contexto.

Sabiduría se enmarca en la serie Tetra brick, dónde denuncio la mala gestión de nuestros residuos por parte de la administración quien la delega en compañías que no trabajan con intereses Ecológicos sino Económicos y más concretamente con los Tetra bricks, que precisan de un proceso costoso para su reciclado y apenas producen beneficio por lo que son finalmente desechados a la basura. En esta serie hago una propuesta de reciclaje real de estos envases y a través del origami convierto esta basura en elementos de la naturaleza.

En el proceso de creación de Sabiduría he utilizado envases de tetra brik que una vez desmontados he transformado en un búho mediante el origami, un búho porque simboliza la sabiduría y me pareció muy apropiado para el entorno del mural, la Escuela Politécnica Superior de la Universidad de Lleida, a partir de ahí simplemente realizo fotografías des de diferentes ángulos y juegos de luces y las utilizo de referencia para llevarlo a la pared”

GALERIA FOTOGRÀFICA

[FOTOS: Rafa Ariño]

 

IMG_4093
"Sabiduría" / Foto: EPS

Lleida potFest

potfestlleida

Lleida va acollir per tercera vegada el festival d'art urbà _potFest del dia 27 de març al 2 d'abril de 2023. En aquesta edició les accions es van centrar al Barri de Cappont amb cinc intervencions murals de major format, un mural col·lectiu del Plenari dels Nens i Adolescents de Lleida, activitats paral·leles i tallers.

Carles Hernández, director del festival, va destacar el posicionament del _potFest en el circuit de festivals d'aquest tipus, i la vocació de fer arribar aquesta disciplina artística a la ciutadania de Lleida i al mateix temps posar a Lleida en el mapa nacional i internacional de ciutats amigues de l'art urbà.

Intervencions murals de gran format _potFest 2023:

  1. Intervenció mural d'AMAIA ARRAZOLA en els 4 mòduls de la façana de l'Escola Frederic Godàs (en l'Av. Doctora Castells, 29-31).
  2. Intervenció mural de DADOSPUNTOCERO en la façana posterior de l'edifici de l'Escola Politècnica Superior del Campus de Capponte de la Universitat de Lleida, situat al carrer Jaume II, 69 (la façana que mira que als jardins interiors).
  3. Intervenció mural d'ORIOL ARUMÍ en la mitgera de l'edifici situat en l'Avinguda del President Tarradellas, 30 (xamfrà amb avinguda de Victoriano Muñoz). Al costat de la zona de Fira de Lleida.
  4. Intervenció mural de SABOTATGE EN EL MUNTATGE en la façana de l'edifici Polivalent 2 del Campus de Capponte de la Universitat de Lleida, situat al Carrer Pere de Cabrera, 5.
  5. Intervenció mural de VINIE en la façana de l'edifici situat al carrer Dr. Zammenhoff, 6 xamfrà amb carrer del Riu Francolí.

El festival va estar organitzat per l'Ajuntament de Lleida i va comptar amb el suport de la Diputació de Lleida i el Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). Així mateix, va comptar amb el patrocini de Tecnitel SL, Montana Colors SL, CorpVoltes SL, Pots Pintures i Decoració SL, procolor, Hyundai - Control Motor Serveis Automobilístics SL, bonÀrea. I amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, Hoppers Lleida, Aplec del Caragol, FECOLL i el Plenari dels nens i adolescents de Lleida.

   Darrera modificació: