David Pernia, Premi Estatal de Robòtica 2007

 Descarregar Pdf
robot

David Pernia, estudiant d'Enginyeria Tècnica Industrial de la UdL, va guanyar tun dels sis premis estatals de robòtica del 2007 que atorga la Fundación Técnica Industrial amb el seu disseny d'un prototip mecànic de robot de neteja domèstic. El premi, que s'inclou en la categoria de millor projecte de fi de carrera, està dotat amb 1.500 euros.

El disseny i construcció del robot, apodat "Robonet", ha estat dirigit pel professor de la UdL, Jordi Palacin, dins el Grup de Robòtica de la UdL.

"Robonet", que ha estat dissenyat amb l'objectiu d'una possible fabricació en sèrie, té una autonomia estimada de 1,4 hores i pesa poc més de dos quilos. Consta de tres peces estructurals que incorporen el sistema de neteja, el de recollida de la brutícia, i el de detecció d'obstacles sensorialment. Amb un diàmetre de 285 milìmetres assoleix una velocitat d'avanç de 0,9 metres per segon, i una longitud efectiva de neteja de 321 milímetres. Cal dir que aquest mateix prototip va obtenir el premi Enginy 2005 a projectes de final de carrera que atorga el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida.

   Darrera modificació: