Premis i Distincions

 Descarregar Pdf

Premis als millors TFG i TFM dels alumnes EPS

Cada curs acadèmic l’Escola Politècnica Superior (EPS), juntament amb els Col·legis o amb les Associacions Professionals, atorga premis amb diverses dotacions econòmiques als millors Treballs de Fi de Grau (TFG) i Treball de Fi de Màster (TFM). Aquesta distinció reconeix els treballs amb un alt nivell de qualitat. Per presentar-se a un dels premis, cal que el treball es publiqui al RecerCAT.

 

 

Premis AETI

aeti petit

Premis AETI

El Premi AETI al millor TFG i TFM de la branca Informàtica, està coorganitzat per l'Associació d'Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació de Lleida (AETI) i l'Escola Politècnica Superior (EPS). S’hi poden presentar tots els estudiants de les titulacions de Grau en Enginyeria Informàtica, doble Grau en Enginyeria Informàtica i Administració i DIrecció d’Empreses i Màster en Enginyeria Informàtica de l’EPS, que hagin defensat i aprovat el TFG i TFM durant un termini concret. Consta de dos premis diferenciats: un per als TFG i un altre per als TFM.

Premi EDIFICA

logo caatell

Premi EDIFICA

El Premi EDIFICA al millor TFG del Grau en Arquitectura Tècnica / Arquitectura Tècnica i Edificació, està coorganitzat pel Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Lleida (CAATELL) i l'Escola Politècnica Superior (EPS). Poden participar en aquest premi tots els estudiants de la titulació de Grau en Arquitectura Tècnica / Arquitectura Tècnica i Edificació de l'EPS que hagin defensat i aprovat el TFG durant un termini concret.

Premi ENGINY "MIQUEL AIXALÀ"

logo CETILL

Premi ENGINY "MIQUEL AIXALÀ"

El Premi ENGINY MIQUEL AIXALÀ al millor TFG dels Graus de la branca d'Enginyeria Industrial està coorganitzat pel Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida (CETILL) i l'Escola Politècnica Superior (EPS). S’hi poden presentar tots els estudiants de les titulacions de la branca d'Enginyeria Industrial de l'EPS que hagin defensat i aprovat el TFG durant un termini concret.

Premi ENGINYERS

logoEIC

Premi ENGINYERS

El Premi ENGINYERS al millor TFM del Màster en Enginyeria Industrial està coorganitzat pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya-Demarcació de Lleida (COEIC) i l'Escola Politècnica Superior (EPS). S’hi poden presentar tots els estudiants de la titulació de Màster en Enginyeria Industrial de l'EPS que hagin defensat i aprovat el TFM durant un termini concret.

Premi PERE CARLES

CETIM catalunya Central

Premi PERE CARLES

El Premi Pere Carles al millor TFG dels Graus de la branca d'Enginyeria Industrial de l'EPS-Campus Universitari d'Igualada (Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística i Grau en Enginyeria Química) està coorganitzat pel  Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Manresa-Catalunya Central (CETIM Catalunya Central) i l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida. S'hi poden presentar els estudiants de les titulacions de Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística i Grau en Enginyeria Química que hagin defensat i aprovat el TFG durant un termini concret.

Premi Energy HubLab

logo-ehl-balaguer-sense-fons

Premi Energy HubLab

L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) i l’Energy HubLab Balaguer convoquen els premis Energy HubLab per als millors TFG i TFM relacionats amb les energies renovables i/o l’eficiència energètica. S'hi poden presentar els estudiants que hagin defensat i aprovat el treball durant el mateix curs de la convocatòria.

S’atorgaran, millor Treball de Fi de Grau (TFG) en l’àmbit de l’energia i millor Treball de Fi de Màster (TFM) en l’àmbit de l’energia.

Premi TICAnoia

ticanoia

Premi TICAnoia

El Premi TICAnoia al millor TFG del Grau en Tècniques d'Interacció Digital i de Computació està coorganitzat per TICAnoia (Associació per l'impuls de l'Ecosistema TIC de l'Anoia) i l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida. S'hi poden presentar els estudiants que hagin defensat i aprovat el TFG durant un termini concret.

 

Premi CAIXA ENGINYERS

caixaenginyers.png_1465028098
Premi CAIXA D'ENGINYERS

La Caixa d’Enginyers i l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) convoquen el premi al millor Treball de Fi de Grau/Màster de les titulacions de l’Escola Politècnica Superior realitzades en l’àmbit de la mobilitat internacional.

Premi CONSELL SOCIAL UdL

Premi CONSELL SOCIAL UdL

La universitat disposa de sistemes per a valorar l’esforç, la dedicació i el talent que demostren els estudiants per obtenir el títol de Grau i la culminació d’aquests estudis amb un Treball de Fi  de Grau (TFG). Des del Consell Social es vol premiar aquells estudiants graduats a la UdL amb bona qualificació i un excel·lent TFG que  volen continuar els estudis amb un Màster  oficial a la UdL. Per aquest motiu s’atorgaran 7 premis, un per cada centre.

 

Premis als millors expedients acadèmics dels alumnes EPS

eXPEDIENTS-ACDÈMICS

Des de l'Escola Politècnica Superior de la UdL es vol premiar cada curs als alumnes que han aconseguit el millor expedient acadèmic, en cadascuna de les titulacions impartides a l'Escola, en finalitzar els seus estudis. Es per això que es van instaurar els premis als millors expedients acadèmics de les titulacions de l’EPS.

 

Ajuts a la Promoció de l'Excel·lència als Màsters EPS

Beques excelencia 2019

L’objectiu dels Ajuts a la Promoció de l'Excel·lència als Màsters EPS és el de promoure la formació en Màsters Oficials per aquells estudiants de grau l’Escola Politècnica Superior que hagin demostrat un millor rendiment acadèmic en els seus estudis i vulguin continuar els seus estudis en els màsters oficials impartits a l’EPS.

Altres premis destacats dels alumnes EPS

Premis Extraordinaris de Doctorat UdL

Premi Concurs Stickers EPS

Edició 2023 - Aitana Arrufat

Premi TICAnoia al millor projecte integrador TIDIC

Premi TICAnoia al millor projecte integrador TIDIC 2019/20

[Oriol Vivó, Ivan Mendez, Èlia Isart i Antoni Carol]

Beques Google Summer of Code

220px-GSoC

Google Summer of Code és un programa anual que va començar l'any 2005. L'objectiu fonamental està centrat en la introducció dels estudiants en desenvolupament de programari. Els participants estan aparellats amb un mentor de les organitzacions seleccionades i tenen l'oportunitat de treballar en àrees relacionades amb la programació de programari lliure durant els tres mesos d'estiu, a canvi obtenen una remuneració econòmica. El programa està obert a estudiants majors de 18 anys i des de la seva creació ha reunit a prop de 13.000 estudiants participants i 11.000 mentors de més de 113 països a tot el món. Google Summer of Code ha produït més de 55 milions de línies de codi per a les 615 organitzacions de codi obert.

Beques Google Summer of Code 2024

[Gerard Monsó i Davit Mas]

Beques Google Summer of Code 2023

[Artur Cullerés i Rafel Salgueiro]

Beques Google Summer of Code 2021

[Albert Font i Guillem Felis]

Beques Google Summer of Code 2020

[Claudia Diosan i Otavio Oliveira]

Beques Google Summer of Code 2019

[Claudia Diosan i Otavio Oliveira]

Beques Google Summer of Code 2018

[Claudia Diosan, Ivan Colomer i Eric Monné]

Beques Google Summer of Code 2017 

[Javier Calvo, Ivan Josa, Gerard Farré, Guillem Barbosa i Gerad Rovira]

Beques Google Summer of Code 2016 

[Ismael Arroyo, Marc Gonzalez, Ivan Josa i Xavi Cobos]

Beques Google Summer of Code 2015

[Ismael Arroyo, Julio Bondia, Marc Solé, Rafael Duran i Marc Gonzalez]

Beques Google Summer of Code 2014

[Ismael Arroyo, Marc Gonzalez i Carlos de Dios]

Beques Google Summer of Code 2013

[Ismael Arroyo i Joan Llimiñana]

 

  • Si voleu conèixer els projectes becats podeu consultar el resum-explicació de tots ells a la web del Liquid Galaxy Lab

Explorer UdL

Altres premis destacats

AlumnesAulaInf2

Premi "Arquimedes" en enginyeria 2022

[Elena Rúbies Garcia]

Eurotherm Young Scientist Prize and Awards 2020

[Jaume Gasia Mercè]

Finalista del Concurs de Doctorats Industrials "Explica el teu projecte" 2019 

[Adrià Mateo]

Premi Mensa Lleida 2019 al coneixement emprenedor 

[John Amin]

Hackathon uCode by Adidas 

[Albert Merino, Josep Maria Salvia, Óscar López ]

Beca "Mujeres por Africa" 

[Emilia Shikeenga]

Premi Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras 2017

[John Amin]

III Premis Campus Iberus - CLH Emprende 2016 

[John Amin / Oriol Liarte i Adrià Mateo]

Concurso de Ingeniería de Control - ETSITI UNED 2016 

[Ali Benmoussa El Omari i Àlex Pujol]

Concurs de Programació "Premi Josep M. Ribó" 2016 

[Josep Alòs, Bianca Madalina, Sergi López, Cristina Rivas, Gerard Rovira, Eduard Torres, Albert Berga, Marc Sánchez  i Meritxell Jordana]

Concurs "Les idees es mouen" - Endesa 2015 

[Oriol Liarte i Adrià Mateo]

Ajut "Juan de la Cierva"

[Dra. Camila Barreneche i el Dr. Alvaro de Gracia]

Beques SEBAP 2015 

[Aran Solé i Julià Coma]

Congrés Fusión 2014 

[Montse Vilarrubí]

Beca Fundació Iberdrola 2013 

[Mercè Teixidó]

Premi Paeria Open Data 2011 

[Gerard Mor, Jordi Fonseca, Dario Camí i David Badia]

Beca European Central Bank (ECB) 

[Anna Cristina Comas]

Premi Estatal de Robòtica 2009 

[Davinia Font]

Headmouse, guanyador 18è Premi Informàtica Ciutat de Lleida 2008 

[Tomàs pallejà i Edgar Rubion]

Premi Estatal de Robòtica 2007 

[David Pernia]

Premis als antics alumnes de EPS

Premi Alumni EPS

IMG_2347

Els Premis ALUMNI EPS, organitzats per la secció Alumni EPS (AEPS) de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la UdL (ALUMNI UdL) tenen caràcter anual i pretenen premiar el treball dels professionals, antics alumnes de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL), dedicats a l’enginyeria en les seves diferents branques i l’arquitectura tècnica, que exerceixen la seva activitat amb excel·lència d'acord amb la ètica professional, així com a aquelles persones o equips de persones que col·laborin a la consolidació i desenvolupament del sector de l’enginyeria i l’arquitectura tècnica.

Premi Alumni UdL "Alfons Borja"

Premis Catalunya Construcció

Els Premis Catalunya Construcció reconeixen l’esforç dels professionals i empresaris del sector i premien les persones que, amb el seu treball han contribuït a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció a Catalunya.

Els Premis Catalunya Construcció no premien les obres de referència, sinó els valors de l’actuació professional realitzada en aquestes obres i que es correspon amb cadascuna de les cinc categories. La categoria que aquí es valora és el PREMI AL TREBALL FINAL DE GRAU. Amb aquest premi es vol distingir el treball d’un estudiant o equip d’estudiants d’arquitectura tècnica que abasti la investigació, recerca o desenvolupament sobre qualsevol dels temes dins de l’àmbit de coneixement del grau.

 

Finalistes Premis Catalunya Construcció 2019

[Joel Mayavangwa i Gerard Bonet]

Finalista Premis Catalunya Construcció 2018  

[Elizabeth Alegre]

Finalista Premis Catalunya Construcció 2017 

[Roger Martí]

Finalista Premis Catalunya Construcció 2016  

[Eduard Zafra]

Premi a la Creativitat per a Joves - COEIC

Premis per al Personal Docent i Investigador de l'EPS

Distinció Docent EPS "Joan Gimbert"

Distincio-Docent-JG

L’Escola Politècnica Superior vol fomentar la qualitat de la docència del seu professorat atorgant la Distinció Docent EPS "Joan Gimbert". Uns premis que permeten reconèixer la tasca docent realitzada en un curs acadèmic i animen el professorat a seguir treballant en la millora de la qualitat de la docència.

Aquests premis porten el nom d’en Joan Gimbert, qui fou professor de l’EPS des de els seus inicis, i qui destacà per la seva dedicació a la docència i la innovació a l’aula per tal d’apropar les matemàtiques als seus alumne, i es preocupà especialment per mostrar-los les seves aplicacions en el camp de les enginyeries.

Menció d'excel·lència Docent UdL

La Universitat de Lleida (UdL)  lliura des de l’any 2007 les mencions d'excel·lència a l'activitat docent al seu professorat; Uns guardons que la UdL atorga al professorat que assoleix els màxims resultats en tots els criteris recollits en el Manual d'avaluació de l'activitat docent del professorat.

 

Menció d'Excel·lència Docent UdL 2022 [ROSA M. GIL]

Menció d'Excel·lència Docent UdL 2020 [TONI GRANOLLERS]

Menció d'Excel·lència Docent UdL 2019 [GABRIEL PÉREZ]

Menció d'Excel·lència Docent UdL 2018  [CARLOS ANSÓTEGUI]

Menció d'Excel·lència Docent UdL 2013  [CARLOS ANSÓTEGUI]

Menció d'Excel·lència Docent UdL 2007 [LUISA F. CABEZA]

 

[Veure llistat guardonatS UdL]

ICREA Academia

ICREA, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, es dirigeix a incentivar i recompensar l'excel·lència investigadora del personal docent i investigador (PDI) doctor amb vinculació permanent a les universitats públiques de Catalunya. Es tracta d'un programa d'intensificació de la recerca destinat exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d'expansió de la seva activitat investigadora. Es contribueix així a la intensificació de la recerca i a la retenció de talent investigador dins del sistema universitari de Catalunya.

Distinció ICREA Academia 2018   [Luisa F. Cabeza i Daniel Chemisana]

Distinció ICREA Academia 2013   [Luisa F. Cabeza]

Premi Mensa Lleida

Premis Mensa Lleida al Coneixement s'atorgen amb la intenció de fer palesa l’activitat feta per part dels col·lectius de científics, investigadors i emprenedors per millorar la qualitat de vida i el coneixement de la societat en tres àmbits: científic i tecnològic, humanístic i artístic i emprenedor. En definitiva es valora i premia la trajectòria, l’exemple i la contribució a la millora de la qualitat de vida i el coneixement de les persones.

Premi Mensa Lleida 2018   [C&G - Josep M. Miret]

Premi Mensa Lleida 2017   [GREA - Luisa F. Cabeza]

Altres premis i distincions

Menció especial en l’àmbit de Cultura Digital als Premis DonaTIC 2023 [Rosa M. Gil]

Premi Emprenedoria de la Fundació caixa Enginyers [UniSCool - Jérôme Barrau - Montse Vilarrubí]

Premi Joan Roget a la transferència de coneixement [UniSCool - Jérôme Barrau - Montse Vilarrubí]

Premis Exolum Emprèn del campus Iberus [UniSCool - Jérôme Barrau - Montse Vilarrubí]

Premi Millor Paper al Congrès ITHERM 2022 [Montse Vilarrubí]

Premi Clúster de l'energia Eficient de Catalunya (CEEC) [UniSCool - Jérôme Barrau - Montse Vilarrubí]

Comissió europea Observatori de software i hardware lliure [Albert saiz]

Concurs de fotografia "pizarras matemáticas" del BCAM [Grup de recerca Criptografia i Grafs]

Projecte InVID 2016 [Roberto garcía]

Programa RecerCaixa 2015 [Francesc Solsona]

Premi Arquitectes Emprenedors 2014  [Xavier Rodríguez i Josep M. Burgués]

Premi Sant Jordi 2014  [Josep M. Ribó]

Programa Estatal d'Investigació Orientada als Reptes de la Societat 2014  [Daniel Chemisana]

Programa d'Investigació d'Excel·lència - Ministeri de Economia i Coneixement   [Carlos Ansótegui - Josep M. Miret]

Programa Recercaixa 2013  [Jordi Palacín]

Premi Enric Freixa i Pedrolo 2012  [Josep M. Ribó]

Distinció Medalla Narcís Monturiol 2012  [Luisa F. Cabeza]

Premis BIT 2011  [Francesc Solsona]

Distinció GRIHO a la millor contribució a TecnoNEET 2010  [Afra Pascual, Mireia Ribera, Llúcia Masip, Toni Granollers i Juan Miguel López- GRIHO]

ME Universia 2010  [Roberto García]

Headmouse, finalista als premis TAW 2008  [Jordi Palacín]

Distinció a la recerca universitària - Matèmatica aplicada 2004  [Jaume Giné]

Distincions a nivell institucional

Distinció Jaume Vicens Vives

La distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària es va crear l'any 1996 i té la finalitat de premiar l'excel·lència en la docència universitària. Les candidatures les presenten els consells socials de les universitats públiques catalanes, o els òrgans equivalents de les universitats privades, i la proposta es tramita a través de la secretaria del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Les concessions de les distincions es lliuren en el transcurs de la inauguració del curs universitari, al mes de setembre.

Aquests premis poden atorgar-se a títol individual o a títol col·lectiu. L'import ha estat de 20.000 euros per a cada guardó. L'import de les distincions Jaume Vicens Vives s'ingressa en els pressupostos de les universitats corresponents, i s'ha de destinar a projectes d'innovació o de millora docent. 

Distinció Jaume Vicens Vives - Generalitat de Catalunya 2022 [Projecte SAVI]

Distinció Jaume Vicens Vives - Generalitat de Catalunya 2020   [PROJECTE ALMIA]

Distinció Jaume Vicens Vives - Generalitat de Catalunya 2017   [FORMACIÓ DUAL]

Distinció Jaume Vicens Vives - Generalitat de Catalunya 2009   [PORTAFOLI]

Doctor Honoris Causa UdL

Doctor Honoris Causa UdL a proposta de l'EPS

El doctorat honoris causa és la màxima distinció que concedeix la universitat a una persona en reconeixement de la seua trajectòria científica i universitària i, en general, d'uns valors que de forma manifesta s'identifiquen amb la institució. Els doctors i doctores honoris causa són persones de gran rellevància que, per la seua especial vinculació a la universitat, per la seua aportació al progrés, la ciència i la cultura, o simplement per la seua integritat personal, ocupen llocs preferents en la vida de cada universitat.

La Universitat de Lleida ha investit fins ara 39 doctors honoris causa, 7 doctores honoris causa i un honoris causa col·lectiu a l'Exili Català. La proposta dels investits sorgeix normalment dels departaments de la Universitat de Lleida, que volen destacar els mèrits científics o humanístics de les personalitats que sobresurten en les seues àrees de treball i de recerca; En aquest sentit des de l'Escola Politècnica Superior s'hna proposat i acceptat els següents doctorats honoris causa:

Doctor Honoris Causa UdL - Jorge Wagensberg Lubinski

Doctor Honoris Causa UdL - María Jesús Prieto-Laffargue

   Darrera modificació: