Doctor Honoris Causa UdL - María Jesús Prieto-Laffargue

 Descarregar Pdf

La Sala Víctor Siurana de l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) va acollir el 15 de novembre de 2012 l’acte d’investidura de la sra. Mª Jesús Prieto-Laffargue com a doctora Honoris Causa de la UdL.

Una sala plena a vessar va gaudir d’un acte emotiu que va comptar amb un gran nombre de personalitats destacades del teixit polític, econòmic, industrial i cultural de Lleida.

La catedràtica de la UdL, directora del grup de recerca GREA Innovació Concurrent i professora de l’Escola Politècnica Superior (EPS), Luisa F. Cabeza,  va apadrinar la petició al rector per part del director de l’Escola, Francesc Giné, d’incorporar al claustre de doctors d’aquesta universitat a la sra. Prieto-Laffargue com a doctora Honoris Causa en reconeixement a la seva destacada trajectòria personal i professional al servei de l’enginyeria, de la transferència de tecnologia, de la formació integral dels professionals tècnics i de la sostenibilitat tecnològica dels països en vies de desenvolupament, questions que li han atesorat un gran prestigi internacional.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, va acceptar aquesta petició i va donar pas a l’inici del solemne acte de investidura de la sra. Mª Jesús Prieto-Laffargue com a doctora Honoris Causa per la UdL, procedint al lliurament del títol i la imposició del birret llorejat.

Investida doctora, Prieto-Laffargue va seduir tots els presents en el seu discurs de investidura on va repasar la seva trajectòria professional, des de les primeres experiències viscudes a la Universitat Politècnica de Madrid on era una de les úniques tres dones matriculades a Enginyeria Superior de Telecomunicacions, fins a les últimes responsabilitats assumides al capdavant de l’Organització Mundial de l’Enginyeria (WFEO) i del Consell de Govern del Centre de Cooperació Internacional de la UNESCO a favor de l’enginyeria i els seus professionals en països en vies de desenvolupament.

Finalment, el rector de la UdL va agrair a sra. Prieto-Laffargue haver acceptat la distinció proposada per la UdL a instàncies de l’EPS i va lloar el paper que ha jugat aquesta Escola en el desenvolupament tecnològic i industrial de les comarques de Lleida els últims 20 anys.

   Darrera modificació: