L'EPS lliura les Orles Acadèmiques a 122 nous titulats

apadrinats pel Sr. Jaume Alsina i Calvet, fundador i president de bonÀrea

Descarregar Pdf
IMG_7186
Foto de grup dels 122 titulats per l'Escola Politècnica Superior amb les autoritats i el padrí de les promocions, el Sr. Alsina

L'Auditori Enric Granados de Lleida, va acollir ahir l'acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l'orla 122 nous enginyers i arquitectes tècnics corresponents a les promocions:

 

 • VIII Grau en Arquitectura Tècnica
 • VI Màster en Enginyeria Informàtica
 • VI Màster en Enginyeria Industrial
 • V Grau en Enginyeria Informàtica
 • V Grau en Enginyeria Mecànica
 • V Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
 • I Doble Grau en Enginyeria Informàtica i Administració i Direcció d'Empreses

 

Va presidir l'acte el vicerector de professorat de la Universitat de Lleida, el Sr. Carles Capdevila i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr. Jaume Alsina i Calvet, fundador i president del grup bonÀrea.

Tanmateix l'acte va comptar amb la presència de diverses personalitats: la Sra. Maria José Puyalto, degana de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida; la Sra. Dolors Arderiu, vicedegana del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida; el Sr. Jordi Virgili, Vicedegà Adjunt de les Terres de Ponent del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya; el Sr. Francesc Barberà, del Col·legi d’Aparelladors i Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Arquitectes Tècniques, Enginyers i Enginyeres d’Edificació de Lleida; el Sr. Josep Ramon Freixanet, vocal del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya i Director executiu de GFT; el Sr. Joan Mayoral, president de Caixa Guissona i la Sra. Rosa Maria Perelló, diputada de la Diputació de Lleida.

L'acte es va iniciar amb el discurs del padrí de les promocions, el Sr. Jaume Alsina i Calvet, que va fer un interessant recorregut per  la seva extensa trajectòria professional iniciada l’any 1959 quan, amb un grup reduït de ramaders de la Segarra, comarca que en aquells moments era pobra i deprimida, va fundar la Cooperativa Agropecuària de Guissona de la qual n'és el soci número 1 i actual President. El 1963 va fundar  la Caixa Guissona i actualment n’és el seu Vicepresident. Al 1999 va constituir la societat Corporació Alimentaria Guissona de la que n’és President. 

Així mateix el Sr. Alsina va remarcar per sobre de la seva tasca empresarial l’acció social i destacar el patronat de la Fundació bonÀrea Assistència , que té com a objectiu la millora de la salut  i l’atenció residencial per la gent gran, i de la Fundació “bonÀrea” Esport, la finalitat principal de la qual és promoure activitats esportives i de lleure entre les persones del seu entorn.

El Sr. Alsina destacar per sobre de tot que la clau de l'èxit ha estat sempre l'equip, rodejar-se de grans professionals i millors persones, aspecte fonamental per arribar a bon port.

Finalment el padrí va agrair a l'Escola Politècnica Superior l'oportunitat de participar en aqeust acte acadèmic i va animar a tots els recent titulats a treballar i fer camí en un món ple d'oportunitats: un futur que es presenta veritablemet optimista per als joves formats en carreres tècniques i d'enginyeria.

Tot seguit es va realitzar l'acte de lliurament de les Orles Acadèmiques als 122 titulats i titulades que van ser els grans protagonistes de la vetllada. Ordenats i requerits per titulacions els esperaven dalt de l'escenari els caps d'estudis i coordinadors del centre per penjar-los la tradicional beca. Un cop becats, la taula d'autoritats els hi feia el solemne lliurament de la seva orla acadèmica.

Cal destacar que, al finalitzar el lliurament de l'orla de cada titulació, es van lliurar els reconeixements als alumnes amb els millors expedientes. Aquest alumnes van ser:

 • Grau en Arquitectura Tècnica: Joel Mayavangwa Esteo
 • Grau en Enginyeria Informàtica: Alba Lamas Varela, Roger Arqués Vall i Marc Ribalta Gené  .
 • Grau en Enginyeria Mecànica: Santiago Maestro Balaguer, David Calvera Cosculluela i Úrsula Beltran Mauri
 • Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica: Òscar Lladós Cos, Pau Fontova Musté i Daniel Martínez Santolaria
 • Doble Grau en Enginyeria Informàtica i Administració i Direcció d'Empreses: Josep Alòs Pascual i Sergi López Sorribes
 • Màster en Enginyeria Informàtica: Albert Merino Pulido i Meritxell Jordana Gavieiro
 • Màster en Enginyeria Industrial: Xavier Iva Rey Torrente i José Maria Martí Puigvert

Posteriorment va realitzar-se el discurs dels titulats i titulades, a càrrec dels alumnes Jordi Casals, Alba Garrós, Humbert Vallés, Joel Mayavangwa i Oriol Revés que van llegir un divertit i emotiu discur; Una "conversa" de tots ells en la que, d'una forma lúdica i divertida, van anar esgrimint anècdotes, records i reflexions referents a l'Escola, els companys, els professors i alguna que altra assignatura. Seguidament van reconèixer a l'Escola Politècnica Superior i al seu professorat la seva dedicació i passió alhora de trasmetre'ls els coneixements.

Així mateix també van agrair al padrí de les promocions la seva presència i participació en l'acte i van obsequiar-lo amb un detall de record: un vitrall original del mestre vitraller, Gerard Balcells, l'últim vitraller de la provincia de Lleida.

Els graduats van tancar el seu parlament amb un altre intens i emotiu reconeixement a tots els seus familiars i amics.

Aquesta part de l'acte  finalitzà amb el lliurament, per part de la direcció de l'Escola Politècnica, d'un obsequi al padrí de promoció.

L'acte va continuar amb unes paraules de la degana de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, la Sra. Maria José Puyalto que va donar les gràcies a tots els assistents la seva presència, especialment al padrí de les promocions i, així mateix va felicitar a tots els nous titulats de l'EPS i en especial als 12 primers titulats del Doble Grau en Enginyeria Informàtica i ADE, que coorganitzen àmdos centres de la UdL. Finalment la Sra. Puyalto va destacar l'encert de la Universitat en apostar per aquesta doble titulació de grau i va recordar emocionada a un dels seus principals valedors, el professor de l'EPS, Josep Maria Ribó.

Posteriorment, el director de l'Escola Politècnica Superior, el Sr. Francesc Giné va dirigir a l'auditori unes paraules on va lloar i apreciar la presència del Sr. Alsina, la magnitud humana i professional d'una persona compromesa amb la societat, d'ideals ferms, innovador, valent i amb una capacitat per al lideratge fora de tot dubte.

Seguidament, el director va explicar la importància de les acreditacions nacionals i internacionals que han obtingut totes les titulacions de Grau i Màster de l'EPS i que ha permès incorporar nous estudis de Doble Grau i Doble Màster Internacionals així com reforçar d'altres ja existents amb prestigioses institucions. Una gran tasca realitzada per tota la comunitat EPS i que es va iniciar en aquella petita Escola Universitària d'Informàtica que, 27 anys després, podem dir que ha estat el motor de la transformació de la realitat econòmica i industrial de Lleida.

Giné va adreçar també unes paraules especialment dedicades als alumnes de la primera promoció del Doble Grau en Enginyeria Informàtica i ADE, pionera a nivell català, i va tenir un emotiu record cap a la figura del professor Josep Maria Ribó, "pare" de la titulació i un reconeixement a la tasca realitzada  per la professora Silvia Miquel, actual coordinadora.

Així mateix, va felicitar als estudiants nou titulats i als seus familiars per l'esforç dut a terme per aconseguir-ho, va agrair a les empreses col·laboradores, institucions implicades, els compromisos adquirits amb l'Escola. Finalment va esperonar als nous enginyers a trobar el seu lloc en el món laboral i a continuar mantenint vincles formatius amb l'Escola, directament per mitjà d'estudis superiors (màster i/o doctorat) com a través de la xarxa Alumni UdL.

L'acte finalitzar amb les paraules del Sr. Carles Capdevila, vicerector de professorat de la Universitat de Lleida, que va donar gràcies als alumnes i familiars haver triat i confiat la seva formació i, per tant, una part important del seu futur laboral i personal a la Universitat de Lleida.

Es va mostrar feliç de poder participar en aquest que definir com a molt especial per ell ja que va recordar la seva etapa com a director de l'Escola i va demanar als alumnes titulats que no oblidin mai el seu pas per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que per sempre continuarà estan oberta per tot allò que necessitin.

Per acabar, tots els alumnes titulats, autoritats i padrí d'orles es van fer la tradicional fotografia de grup.

DISCURSOS

Sr. Jaume Alsina i Calvet, fundador i president de bon Àrea

Sr. Carles Capdevila, vicerector de professorat de la Universitat de Lleida

Sr. Francesc Giné, director de l'Escola Politècnica Superior