Més de 165 participants en la 7a edició de la hackeps

Descarregar Pdf

Aquest passat cap de setmana (25 i 26 de novembre) l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) va viure la setena hackathó organitzada a Lleida, la HackEPS, un esdeveniment on el motor principal és el desenvolupament col·laboratiu de programari en 24 hores organitzat per LleidaHack, l'associació d'alumnes de l'EPS creada especialment per aquest esdeveniment.

Es van inscriure 185 joves i finalment va presentar-se a la competició 167 participants, el que suposa una xifra rècord pel que fa a aquest esdeveniment; Els participants, organitzats en equips d'un màxim de 4 persones van desenvolupar en un temps màxim de 24 hores un producte informàtic complet proposat per les empreses participants. Aquests reptes es van fer públics el mateix dissabte en l'acte d'inauguració de la HackEPS 2023 que va tenir lloc a l'aula 3.01 de l'edifici Polivalent 1 del campus de cappont.

Laura Haro, presidenta i Ivan Pelegrí, encarregat dels TEchMeeting, així com Josep Lluís Lérida, cap d'estudis de les titulacions de l'àmbit informàtic de l'Escola Politècnica Superior (EPS), van ser les persones encarregades d'inaugurar oficialment la 7a edició de la HackEPS, donar la benvinguda als participants, explicar-los les normes bàsiques, els espais i els horaris generals.

Seguidament, i com és tradicional, es van atorgar els premi del Dailyhack suggerit per l'organització i patrocinat per l'empresa GFT, als participants inscrits. Es tracta d'un repte previ a realitzar en les setmanes anteriors a la competició i que els podien ajudar, posteriorment, en devanir de la hackthon. Els guanyadors van ser:

  • Miguel Ángel Lanau Murillo, 1r premi: Razer Hutsman V2
  • Josep Maria Salvia Hornos, 2n premi: Logitech G733 Ligthspeed
  • Jaume Lopez Molina, 3r premi: Razer Basilisk V3

Va arribar el moment que les empreses anunciessin els seus respectius reptes, condicions per dur-los a terme i els premis que aconseguirien els vencedors:

  • Eurecat: La IA ens deixarà sense treball i haurem de plantar tomàquets i criar gallines. Recursos.
  • BonÀrea: Optimització del recorregut de compra. Interficie gràfica per a visualitzar el resultat final de l'optimització.
  • Ingroup: Utilitzar un model de llenguatge per processar, prioritzar i categoritzar els comentaris dels usuaris.
  • Restb.ai: Fer l'ús més innovador de les nostres APIs. Recursos.
  • Fundació Bofill: Eines dissenyades en clau d'educació. Repte 1, IA aliada de l'educació. Repte 2, Programem oportunitats!

A partir de les 11.00 h, un cop les empreses van llençar els seus reptes, van començar per als equips les 24 hores de programació dels reptes recomanats. Cadascun dels equips va elegir en quin o quins reptes volien participar i van començar a codificar el projecte. Van treballar, esmorzar, dinar, sopar, berenar  i gaudir fins a les 11.00 h del diumenge, hora en què va finalitzar el temps de programació i van presentar les seves solucions a les empreses, que finalment van triar la millor solució al problema/repte plantejat.

Els equips guanyadors d'aquesta cinquena edició van ser:

Repte Eurecat

Premi a les joves promeses per l'equip EDF

Premi a l'Excel·lència per a l'equip Eurecat Dmart Garden


Repte BonÀrea

Equip guanyador: Vibrani


Repte InGroup

2n premi per a l'equip Voit Mayonnaise

Equip guanyador del 1 premi InGroup: Epi Hackers

 

Repte Restb.ai

Premi per a l'equip Real Estate 2.0


Repte Fundació Bofill

El premi és per a Felipe Guillermo i la seva col·laboradora!!!

 

L'Escola Politècnica Superior atorga, a més a més, el Premi "Josep Maria Ribó" a les Bones Pràctiques de Programació per a l'equip que, amb independència d'oferir la millor solució al repte plantejat, programi d'acord amb unes bones pràctiques de programació. Durant la primera setmana de desembre un tribunal compost per professors de l'EPS amb coneixements associats als criteris de valoració (Carles Mateu, Josep Argelich i Juan Manuel Gimeno) revisaran tots els projectes presentats i decidiran el projecte guanyador del premi de 1.000 euros en productes informàtics a adquirir a l'empresa lleidatana Semic.

LleidaHack vol agrair als participants, patrocinadors, col·laboradors i tot aquell que hagi donat el seu suport, per poder celebrar aquesta edició i  impulsar i fer xarxa en l'àmbit de la tecnologia i la informàtica a les terres de Lleida: