TalenTech EPS. Recerca en eficiència energètica de l’edificació

A càrrec del professor de l’EPS, Álvaro de Gracia

Descarregar Pdf

El passat curs acadèmic l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) va iniciar una nova activitat organitzada adreçada als alumnes de secundària, el projecte TalenTECH.

Es tracta d'un projecte orientat a unir esforços entre l’EPS i els centres de secundària de les comarques de ponent i l'Anoia per tal de proporcionar docència, recursos i assessorament a nois i noies amb bons expedients acadèmics que tinguin inquietuds per aprendre i conèixer de primera mà el món acadèmic universitari.

D'aquesta manera, també es busca establir una aproximació dels futurs estudiants a l’escola i esdevé una oportunitat perquè els nois i noies coneguin els estudis que s'hi cursen i la recerca que s’hi desenvolupa. La finalitat, doncs, també és la de promocionar dels estudis universitaris a Lleida i al campus Igualada.

Els alumnes escollits pels mateixos centres de secundària podran participar en una classe impartida per professorat de l’escola on s’abordaran temes de complexitat superior al seu nivell acadèmic amb l’objectiu, d'una banda, d’estimular i fomentar l'interès d’aquests estudiants de secundària per la tecnologia i l’enginyeria i, d'altra banda, intensificar i apropar el món de la secundària a la universitat.

Doncs bé, els proper dies 25 26 de maig i 1 de juny s’oferirà el segon TalenTECH dedicat a la Recerca en eficiència energètica de l’edificació a càrrec del professor de l’EPS, Álvaro de Gracia. L’activitat es desenvoluparà a l’aula 2.12 de l’edifici Polivalent 1 del campus de Cappont (Jaume II, 71) a les 16.30 h, d’acord al següent programa:

25 de maig – Sessió 1

  • Ponència  "Benvinguts al món energètic" (1.5 hores)
  • Anàlisis del consum energètic dels edificis. Definició de conceptes i estimació de càlculs ( 1.5 hores)

26 de maig -  Sessió 2

  • Fonts d'energia primària. Transformació a energia final. Emissions de CO2 relacionades i ecoetiquetes. (1 hora).
  • Introducció al software CE3X per a certificació energètica edificis  (2 hores)

1 de juny - Sessió 3

  • Taller de certificació energètica d'edificis amb CE3X - 3 hores

 

Ja podeu formalitzar la inscripció a aquesta segona edició del TalenTECH AQUÍ!


 

Álvaro de Gracia, professor de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) i investigador membre del Grup de Recerca en Energia i Intel·ligència Artificial (GREIA) especialitzat, originàriament, en energia i intel·ligència artificial, els dos camps en els quals és especialista i als qual s’ha afegit una línia de recerca en construcció.

Així, la línia general de recerca que defineix l’activitat del grup és la proposta de solucions relacionades amb cinc àmbits: emmagatzematge d’energia tèrmica, edificis amb eficiència energètica –que és el que ha centrat la xarrada d’aquesta tarda–, optimització de l’ús d’energia, intel·ligència artificial i processos de construcció sostenibles.