Premis TAW

 Descarregar Pdf

El projecte Headmouse, desenvolupat pel Grup de Robòtica de la UdL, finalista als premis TAW 2008 al Millor Projecte en Accessibilitat Web.

Els premis TAW, d'àmbit internacional, són una iniciativa de la Fundació Centre Tecnològic de la Informació i la Comunicació per reconèixer, estimular i difondre la tasca de persones i entitats, tant públiques com privades, en l'impuls de l'accessibilitat a llocs web. Els guardons es distribueixen entre sis categories: al web públic meś accessible (I i II), al web empresarial més accessible (I i II), al web d'entitats sense ànim de lucre més accessible i al millor projecte en accessibilitat web, en què l'any 2008 ha quedat finalista el Headmouse de la UdL.

Aquest projecte del Grup de Robòtica de la UdL, dirigit pel professor de l'Escola Politècnica Superior Jordi Palacín, és un sistema que permet a les persones discapacitades controlar el ratolí informàtic mitjançant els moviments del cap. Només requereix disposar d'una webcam convencional. L'aplicatiu està disponible de forma gratuïta a la pàgina web del Grup de Robòtica i també es distribueix des de pàgines web de diverses associacions. Actualment s'han superat les 450.000 descàrregues.

   Darrera modificació: