Distinció Medalla Narcís Monturiol

Luisa F. Cabeza Fabra

 Descarregar Pdf

El Conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell i el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, van entregar les distincions Narcís Monturiol 2012 en reconeixement al mèrit Científic i Tecnològic.

Luisa F. Cabeza, catedràtica del departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial de la Universitat de Lleida i professora de l’Escola Politècnica Superior, va ser una de les tretze personalitats que, aquell any, va rebre la Medalla Narcís Monturiol per part de la Generalitat de Catalunya.

La Dra. Cabeza és la directora del GREA Innovació Concurrent (Grup de Recerca en Energia i Maquinaria Agroindustrial). GREA Innovació Concurrent es va fundar l’any 1999 com la unió d’un grup de professors implicats en els estudis d’Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica de la Universitat de Lleida. Des dels seus inicis ja va néixer com un grup multidisciplinari, i actualment les seves línies de treball es centren en les àrees d’Enginyeria Energètica, Disseny i Optimització de Maquinària i Automatització i Control. El GREA Innovació Concurrent centra la seva recerca en l’estudi de l’emmagatzematge d’energia tèrmica per a diferents aplicacions (edificació, fred, aplicacions industrials, centrals termosolars, etc.).

Un dels principals objectius del GREA és contribuir a l’augment de la competitivitat de les empreses, per mitjà de la col·laboració en el desenvolupament de nous productes i amb serveis d’assessorament tecnològic. Un altre objectiu del grup és donar resposta a les necessitats de formació especialitzada i la realització de formació continuada orientada a empreses. El grup col·labora amb una gran diversitat d’empreses, des de PIME’s locals fins a multinacionals, realitzant tasques de R+D+I o desenvolupament de nous productes, en col·laboracions puntuals o continuades. Es realitzen tasques de suport a la innovació tecnològica, transferència de tecnologia i col·laboració en convocatòries de programes de recerca finançada.

   Darrera modificació: