La UdL, en un projecte europeu de dades per a l'agricultura

Hi participen investigadores i investigadors tant de l'EPS com de la FDET

Descarregar Pdf
roberto Garcia
Roberto Garcia
La Universitat de Lleida (UdL) participa en el projecte internacional AgriDataSpace, liderat per l'empresa francesa Agdatahub, que té com a objectiu definir un futur espai europeu de dades per a l'agricultura que faciliti l'intercanvi, el processament i l'anàlisi d'una manera segura, fiable, transparent i responsable. Amb un finançament de la Unió Europea de dos milions d'euros, la iniciativa s'acaba de posar en marxa i s'allargarà fins al març de 2024.
 
La UdL, amb un pressupost de 145.000 euros, participa en diferents tasques, incloent-hi aspectes legals, ètics i tècnics. Hi participen investigadores i investigadors tant de l'Escola Politècnica Superior (EPS) com de la Facultat de Dret, Economia i Turisme. L'equip lleidatà lidera la part encarregada de "facilitar la interoperabilitat a escala europea, és a dir la integració de dades provinents de diferents fonts perquè els diferents sistemes es puguin entendre entre ells, amb una visió unificada i de valor afegit", destaca el professor de l'EPS Roberto Garcia, que presenta el divendres 11 de novembre el projecte a El Ejido (Almeria), en el marc del congrés Datagri 2022.
El projecte té una durada de 18 mesos. El resultat final serà un full de ruta amb les pautes per a la implementació operativa de l'Espai Europeu de Dades per a l'Agricultura, involucrant a tota la cadena de valor, des de la granja fins a la taula. Això inclou agricultors, ramaders, fabricants de maquinària agrícola, institucions... La iniciativa també vol definir estructures de governança i models de negoci. 
 
Text: Premsa UdL
 
 

MÉS INFORMACIÓ:

Projecte AgriDataSpace