Premi Alumni EPS

 Descarregar Pdf

Jordi Solà Tomàs, premi Alumni EPS 2022

JORDI SOLÀ TOMÀS Premi Alumni EPS 2022 Escola Politècnica Superior - Universitat de Lleida
Joan Casanovas reben el premi Alumni EPS de mans de la directora de l'EPS Magda Valls i el president de l'Associació Alumni UdL, Josep M. Moragues

Un cop avaluades totes les candidatures finalistes, el passat 18 d’abril es decidir el nom del candidat guanyador, que en aquesta sisena edició, ha estat per l'igualadí, Cofundador de Cubus Games i President de TICAnoia, Jordi Solà Tomàs.

En acabar els estudis d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes a l'EPS de la UdL el any 2010 vacomplementar els seus estudis realitzant un Postgrau en 'Creativitat i Multimèdia: usabilitat i interacció', uns coneixements que l’han ajudat a definir la línia de productes narratius que més tard crearia a Cubus Games, l’empresa que va cofundar el 2014.

Combinant la màgia de la narrativa interactiva amb entorns reals, va conduïr l’equip de Cubus Games a guanyar la primera HackathH2On organitzada pel ‘Museu Agbar de les aigües’ (2015) i, un any després, va rebre el Premio EmprendeLibro a la Innovación Digital Editorial (2016). Portant la narrativa a les pantalles digitals, amb l’usuari com a centre de l’experiència, l’equip de Cubus Games també ha guanyat premis com el Premi TIC Anoia (2018) o el Millor videojoc en català de l’any 2020. Des del 2016 s’implica en l’associonisme empresarial en entorns com Catalunya Mobile, Unió Empresarial de l’Anoia o TICAnoia, gremi que actualment presideix des del 2019, impulsant iniciatives com La Mobile Week Igualada, l’Espai MALLA o TEDxIgualada.

Altres premis i reconeixements:


* Millor videojoc en català: Dràcula, Rastre de Sang (2020)
* MedGaims Hackathon Award as dev members of Seventh Book (2020)
* Premi TIC Anoia (2018)
* PocketGamer Silver Award for The Frankenstein Wars (2017)
* ePrizes nominee (2016)
* FutureBook Awards nominee (2016)
* PG Bronze Award for Deadman Diaries (2016)
* Premio EmprendeLibro a la Innovación Digital Editorial (2016)
* HackathH2On Winners (2015)
* PG Silver Award for Sol Invictus (2015)JORDI SOLÀ TOMÀS
* Best iOS Game January for Sol Invictus (2015)
* TOP 1 Role&Adventure in AppStore for The Sinister Fairground (2015)
* In the List of the Greatest Indie Game Developers by App Apes (2014)
* PG Bronze Award for Necklace of Skulls (2014)
* PG Silver Award for Heavy Metal Thunder (2014)

L'acte de lliurament dels premis es durà a terme el proper divendres 29 d'abril en el transcurs del dinar d'antics alumnes, PDI i PAS de l'EPS que tindrà lloc al Restaurant ABV del Club Tennis Urgell de Lleida.

 

Premi Alumni EPS

Joan Casanovas Vidal

Un cop avaluades totes les candidatures finalistes, el passat 23 d’abril  de maig es decidir el nom del candidat guanyador, que en aquesta cinquena edició, ha estat en Joan Casanovas Vidal.

Joan Casanovas és antic alumne de la 2a promoció d'Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica a l'Escola Politècnica Superior. L’any 1998 accedeix als estudis d’Enginyeria Tècnica Industrial a l’EPS i simultàniament, l’any 2001 inicia els estudis d’enginyeria tècnica agrícola a l’ETSEA  on els finalitza l’any 2005.

Inicia la seva vida laboral l’inicia durant els estius universitaris aprenent l’ofici de lampista gràcies al seu pare.

Un cop titulat, l’any 2005 s’incorpora a l’empresa Aqualia, empresa dedicada a la gestió integral de l’aigua. Després de 10 anys com a cap de servei de les poblacions de Rosselló, Soses, Albatàrrec, Vilanova de la Barca i la Mancomunitat de Pinyana li arriba la oportunitat de donar un pas més en la seva trajectòria laboral com a cap de servei de la ciutat de Lleida. Dos anys més tard es nomenat director d’aigües de Lleida, fent-se càrrec del cicle integral de l’aigua a Lleida, càrrec que ocupa actualment.

Paral·lelament, l’any 2008, cofunda l’empresa familiar Aljosa Solar, empresa dedicada al subministrament d’energia elèctrica mitjançant plaques solars fotovoltaiques de la que actualment és soci. Fruit d’aquesta vessant emprenedora, l’any 2015 inicia una nou projecte empresarial com a cofundador i soci de l’empresa Codi 0, granja familiar dedicada a la producció d’ous ecològics a l’horta de Lleida. Actualment es troba immers en l’ampliació i millora de la granja Codi 0 per a convertir-la en una granja de producció de cicle tancat.

Jordi Calvís Arnó

Els Premis ALUMNI EPS, organitzats per la secció Alumni EPS (AEPS) de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la UdL (ALUMNI UdL) tindran caràcter anual i pretenen premiar el treball dels professionals, antics alumnes de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL), dedicats a l’enginyeria en les seves diferents branques i l’arquitectura tècnica, que exerceixin la seva activitat d'acord amb la ètica professional, així com a aquelles persones o equips de persones que col·laborin a la consolidació i desenvolupament del sector de l’enginyeria i l’arquitectura tècnica.

En les tres primeres edicions els Premis Alumni EPS s'atorgaven en dues categories: Trajectòria Professional i Emprenedoria.

A partir de la quarta edició, l'any 2018 es va decidir d'ajuntar-les totes dues en un únic premi anual, el PREMI ALUMNI EPS.

Un cop avaluades totes les candidatures finalistes, el passat 9 de maig es reunir el jurat del Premi Alumni i va determinar el nom del candidat guanyador, que en aquesta quarta edició, ha estat en Jordi Calvís Arnó.

Jordi Calvís ha estat antic alumne de la 1a promoció d'Enginyeria Tècnica Industrial a l'Escola Politècnica Superior. Ll'any 2010 decideix muntar la seva pròpia empresa d'Enginyeria, KREUM, que neix com una empresa d'enginyeria inicialment integrada per un grup de 8 d’enginyers/eres amb experiència en el sector de la enginyeria i la consultoria.

KREUM evoluciona ràpidament dins el sector, especialitzant‐se en projectes de instal·lacions, en els que incorporem l’estalvi i la eficiència energètica. Ràpidament s’incorpora la divisió d’instal·lacions. Fa una aposta decidida per l’Estalvi i la Eficiència Energètica, i amb l'especialitzat en la redacció de: Projectes tècnics, auditories energètiques i estudis de viabilitat i Certificació energètica d’edificis, execució de Instal·lacions, disseny d’instal·lacions eficients, viables i mediambientalment sostenibles, disseny de plans d’integració d’energies renovables. (Biomassa, Foto‐tèrmiques, etc.), i disseny de plans de reducció d’emissions de CO2.

Actualment KREUM està present en el mercat dels Serveis Energètics, oferint als seus clients estudis de viabilitat i instal·lació de Plantes i Calderes de Biomassa, Energia Termo‐Solar, Fotovoltaica i autoconsum Fotovoltaic, Il·luminació industrial, vial i d’interiors, Plantes de Bio dièsel, etc. i compta amb una plantilla de 47 persones.

Joan Cabós

Un cop recollides totes les sol·licituds es van seleccionar els candidats finalistes en cadascuna de les categories del Premi Alumni EPS (Trajectòria Professional i Emprenedoria) i el passat  24 de març es reunir el jurat del Premi Alumni i va determinar el nom del candidat guanyador en cadascuna de les categories.

El jurat va decidir concedir el Premi Alumni EPS 2016-17 a la Trajectòria Professional a Joan Cabós

En Joan cabós es Enginyer Tècnic Informàtic de Gestió per l'EPS de la  UdL i Enginyer Informàtic per la UPC. Va ser professor associat de la UdL del 1996 al 1998 i posteriorment IT Manager de l'empresa Aldoc Europe NV. Paral·lelament l'any 1997 funda la seva pròpia empresa FACTORY DATA SL especialitzada en serveis de la tecnologia de la informació en el sector de la postvenda del automòbil, en especial en el desenvolupament de catàlegs electrònics i processament d'informació des de un ampli ventall de fons.

A Factory Data l'objectiu principal és el de recopilar la informació, normalitzar i posar-la a disposició dels clients a partir d'interfícies d'usuari intuïtives i alhora molt potents. Un clar exemple seria el catàleg electrònic Elecsys amb clients en més de 20 països.

Robert Cabrera, Sergio Luaces i Damià Castells

Un cop recollides totes les sol·licituds es van seleccionar els candidats finalistes en cadascuna de les categories del Premi Alumni EPS (Trajectòria Professional i Emprenedoria) i el passat  24 de març es reunir el jurat del Premi Alumni i va determinar el nom del candidat guanyador en cadascuna de les categories.

El jurat va decidir concedir el Premi Alumni EPS 2016-17 a l'Emprenedoria a Robert Cabrera, Sergio Luaces i Damià Castells

Un viatge a Shanghái d'en Joel Joli, CEO actual de l'empresa, va ser la llavor que va permetre mesos després que en Sergio Luaces, Enginyer Tècnic Informàtic de Sistemes per l'EPS de la  UdL (2008-09), el seu amic Robert Cabrera, Enginyer Tècnic Informàtic de Gestió per l'EPS de la  UdL (2007-08) i en Damià Castells, també Enginyer Tècnic Informàtic de Gestió per l'EPS de la  UdL (2009-10), tots ells menors de 30 anys, crear l'any 2011 BLACKPIER, un servei de sastrería personalitzat a la xarxa. Blackpier reinventa el concepte de sastreria tradicional servint-se de les noves tecnologies. Es una sastreria virtual que va començar el seu camí el 2012. Amb seu a Lleida i oficina logística a Xangai, la marca ha aconseguit que el seu innovador concepte de confecció de vestits, camises i pantalons d'home a mida traspassi fronteres, operant en l'actualitat en països com Espanya, Regne Unit, Itàlia, França i Rússia, tenint previst en un futur donar el salt als Estats Units.

L’empresa lleidatana va aconseguir l'any 2015 l’accesit a la segona edició del premi Smart People with Smart Ideas concedit per l’Ajuntament de Lleida. Des de que van iniciar el seu projectel'any 2011 han acumulat creixements superiors al 20% anual.

Sergio Callen

Un cop recollides totes les sol·licituds es van seleccionar els candidats finalistes en cadascuna de les categories del Premi Alumni EPS (Trajectòria Professional i Emprenedoria) i el passat  31 de març de 2016 es reunir el jurat del Premi Alumni i va determinar el nom del candidat guanyador en cadascuna de les categories.

El jurat va decidir concedir el Premi Alumni EPS 2015 a la Trajectòria Professional a Sergio Callen

En Sergio Callen va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial especialitat Mecànica a l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) entre els anys 1999 i 2003.

Ha estat recentment guardonat als Estats Units amb el premi Mass Transit’s Top 40 Under 40 atorgat per la revista especialitzada Mass Transit Magazine en reconeixement als joves professionals menors de 40 anys per les seves contribucions i la seva capacitat d’innovació, lideratge i compromís en la indústria del transport públic.

Sergio Callen treballa actualment l’empresa Atkins a Nova York com a gerent de desenvolupament de negocis per al transport ferroviari i trànsit d’Amèrica del Nord i s’encarrega del desenvolupament de projectes de disseny conceptual i de detall, així com de la definició dels paràmetres tècnics i d’explotació i requisits (treball de la pista, del sistema aeri de contacte, material rodant, ventilació de túnels, protecció contra incendis, operacions, manteniment, sistema de control de trens, i de les comunicacions del sistema) per a diversos projectes ferroviaris clau a Amèrica del Nord.

Abans d’unir-se a Atkins, Sergio va treballar per Ardanuy on va realitzar el disseny d’enginyeria ferroviària per a trens d’alta velocitat, metro, rodalies, i els projectes de metro lleuger, incloent el d’Ottawa (Canadà), Dublín (Irlanda), el metro Línia Nord de Moscou (Rússia), entre altres.

José Luís Pociello

Un cop recollides totes les sol·licituds es van seleccionar els candidats finalistes en cadascuna de les categories del Premi Alumni EPS (Trajectòria Professional i Emprenedoria) i el passat  31 de març de 2016 es reunir el jurat del Premi Alumni i va determinar el nom del candidat guanyador en cadascuna de les categories.

El jurat va decidir concedir el Premi Alumni EPS 2015 a l'Emprenedoria a José Luis Pociello

José Luis Pociello es va titular en Enginyeria Informàtica de Gestió a l'Escola Politècnica Superior l'any 1996. Un cop titulat va iniciar la seva trajectòria professional a l'empresa INSON SA - TERCODER SA on va treballar fins al 2005. INSON SA, es propietaria de la marca DIANDEL i, a nivell nacional, poseeix les tendes agrupades sota l'ensenya SONY GALLERY amb 24 establiments ubicats a les principals províncies espanyoles dedicats a la venda d'electrodomèstics, informàtica, telefonia, noves tecnologies,videojocs i música. José Luis  era el Director de Compres de totes les gammes de negoci excepte la d'electrodomèstics.

Del 2005 al 2011 va exercir de Director Comercial a l'empresa EneaGames SL, majorista de consoles, videojocs i accessoris que realitza outsourcing d'aquest negoci amb minoristes del sector dels electrodomèstics, on la innovació i el servei, són les dues premisses principals per a una màxima rendibilitat.

Posteriorment i des de el 2007 compigina aquesta feina amb la de Director Executiu a Soluzion Digital - Central de Compras de Distribuidores de Informática on encara hi treballa. Soluzion Digital és la Central de Compres i Serveis d'Informàtica mes Innovadora del mercat i s'encarrega d'agrupar minoristes del sector de la informàtica per coordinar i agrupar accions que els permetin obtenir avantatges competitius.

Finalment, des de l'octubre de 2013 i fins a l'actualitat compagina la seva tasca a Soluzion Digital amb el càrrec de Director Executiu a l'empresa Zbitt - Comercios de Informática y Nuevas Tecnologias. La Cadena de Comerços Zbitt, és una cadena de comerços d'Informàtica i Noves Tecnologies, amb presència en pràcticament totes les províncies d'Espanya, amb clares aspiracions a convertir-se en la cadena nacional d'aquest tipus en nombre de comerços.

Esteve Josa

Un cop recollides totes les sol·licituds es van seleccionar els candidats finalistes en cadascuna de les categories del Premi Alumni EPS (Trajectòria Professional i Emprenedoria) i el passat  31 de març de 2015 es reunir el jurat del Premi Alumni i va determinar el nom del candidat guanyador en cadascuna de les categories.

El jurat va decidir concedir el Premi Alumni EPS 2014 a la Trajectòria Professional a Esteve Josa

L’Esteve Josa va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial, amb l’especialitat de Mecànica. Al finalitzar la carrera va guanyar una beca de La Caixa que li va permetre estudiar un màster especialitzat en automoció a Epsilon-Euskadi.

El 2007/2008 comença a treballar a Epsilon Euksadi com a Data/Race Engineer a la Formula World Series 3.5 amb l’equip Renault. Al 2008 entra a treballar com a Test-Project Engineer a IDIADA Automotive Technology - Vehicle Dynamics. Finalment al 2012 inicia la seva experiència a l’empresa d’automoció Mc Laren com a Development Engineer on s'implica en la creació d'un nou vehicle per garantir questions de seguretat, eficàcia, fiabilitat, durabilitat, etc.

Mc Laren és una de els empreses punteres en el sector de l'automòbil esportiu de gamma alta, allí hi treballen amb la millor tecnologia i al més alt nivell.

Marc Carrillo i Joan Marc Craviotto

Un cop recollides totes les sol·licituds es van seleccionar els candidats finalistes en cadascuna de les categories del Premi Alumni EPS (Trajectòria Professional i Emprenedoria) i el passat  31 de març de 2015 es reunir el jurat del Premi Alumni i va determinar el nom del candidat guanyador en cadascuna de les categories.

El jurat va decidir concedir el Premi Alumni EPS 2014 a la Trajectòria Professional a Marc carrillo i Joan Marc Craviotto

En Marc Carrillo va ser estudiant de la onzena promoció (2003) d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes  i en Joan Marc Craviotto estudiant de la tercera (2002) promoció d’Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica. Tots dos es va conèixer en la seva etapa d’estudiants a l’EPS i, en acabar els seus estudis, tot i desenvolupar individualment experiències professionals, finalment van decidir fundar conjuntament una empresa.

En Joan Marc Craviotto ha gaudit d'experiències laborals molt variades. Ha treballat en sectors com la consultoria tecnològica, enginyeria de projectes i ara, i des de fa uns anys, exerceix com a enginyer municipal per l'Ajuntament de Barcelona. Paral·lelament s'ha format en gestió d'empreses.

En Marc Carrillo és enginyer informàtic i ha treballat com a professor d'informàtica per aturats, coordinador informàtic dels concessionaris Citroën de la província de Lleida, desenvolupador de software i cap de projectes d'integració de plataformes software. També s'ha format en gestió d'empreses.

Ambdós són cofundadors de GREENSOL SMART CITY SOLUTIONS SL : una start-up que relaciona tecnologia, medi ambient i publicitat.

Premi Alumni EPS. Bases de la convocatòria


Bases de la convocatòria

   Darrera modificació: