30è Aniversari de l'Escola Politècnica Superior
Curs 1990/91 - Curs 2020/21
Descarregar PdfPresentació de la directora

El llibre d'actes de l'Escola Politècnica Superior recull que tal dia com avui fa 30 anys, 19 de novembre de 1990, es feia la primera reunió de professorat de la llavors Escola Universitària d’Informàtica de Lleida (EUI), encara integrada en la Universitat de Barcelona.
Els assistents a aquella primera reunió – Miquel Carrera, José M. González, Jesús Lorés, Josep M. Miret, Ramiro Moreno, Concepció Roig, Ramon Sangüesa i Patrick Zabalbeascoa - van debatre sobre normatives, calendaris, recursos... No va ser fins al 19 de març de 1991 que es va celebrar la primera Junta d'Escola que constituïa oficialment l'EU d’Informàtica i on es tractava la planificació del curs 1991-92.
Aquelles varen ser les primeres passes d'aquest projecte col·lectiu que ha donat lloc a una Escola que ha madurat i s'ha consolidat al llarg d'aquest període, fins a esdevenir l'Escola que som avui, referent dels estudis d'enginyeria i tecnològics del nostre entorn.
Estem molt orgullosos de pertànyer a una Escola on hem sabut fer pinya i treballar plegats al llarg d'aquests anys, adaptant-nos als diferents escenaris amb què ens hem anat trobant: incorporació de noves titulacions, canvis de plans d'estudis i model educatiu, integració de les tecnologies digitals en els estudis, implantació de sistemes de qualitat nacionals i internacionals, dobles titulacions internacionals, integració dels estudis del Campus d'Igualada, incorporació de docència virtual durant la COVID, ....
Al llarg d'aquest curs celebrarem aquest aniversari amb diferents accions "COVID-friendly", que ens han de permetre explicar i projectar la importància que té per la transformació del territori formar enginyers, enginyeres, tecnòlegs i tecnòlogues de "kilòmetre zero" que s'integren en el nostre teixit productiu i ajuden a impulsar-lo.
Aquesta és una oportunitat més per reivindicar la nostra trajectòria i fer palès l'esperit que recull el lema de l'Escola: EPS Inspiring the Future.
Enhorabona a tots i totes per aquest aniversari!
Magda Valls Marsal
Directora EPS
Celebrem 30 anys!
Aquest curs acadèmic 2020-21 l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida celebra el seu 30è aniversari.
L'actual situació sanitària derivada de la Covid-19 han modificat, tant la forma com la metodologia de les possibles celebracions d'aquesta efemèride i, és per això, que des de la direcció de l'EPS s'han programat una sèrie d'accions, repartides durant tot el curs i adaptades a les actuals circumstàncies, per tal de celebrar com cal aquest aniversari.
S'ha triat la data del 19 de novembre de 2020 per iniciar les activitats de celebració, ja que va ser un 19 de novembre de l'any 1990 quan es va dur a terme la primera reunió de professorat de l'EPS.
Marca commemorativa 30è aniversari
La primera d’aquestes accions que, a més a més, dóna el tret de sortida a la celebració del 30è aniversari de l’EPS ha estat la presentació de la marca commemorativa dels 30 anys de l’EPS.
L'ús d’aquesta marca commemorativa en substitució del logotip institucional durant el període del 30è aniversari es farà en les xarxes socials, publicacions corporatives i espais concrets de la web.

Etiqueta #EPS30anys
S'inicia d’una estratègia de visualització a les xarxes socials del 30è aniversari de l'escola amb la utilització del hashtag #EPS30anys.
Les activitats que es van programant es poden compartir a través de les xarxes socials amb aquest hashtag, creat especialment per commemorar aquest aniversari.

Torreta EPS
La primera d’aquestes accions que, a més, dóna el tret de sortida a la celebració del 30è aniversari de l’EPS ha estat la instal·lació d’una lona informativa per presentar la marca commemorativa que, durant aquest curs acadèmic, s’anirà incorporant en les diverses eines i aplicacions digitals de l’escola.
S'ha triat la data del 19 de novembre de 2020 per iniciar les activitats de celebració, ja que va ser un 19 de novembre de l'any 1990 quan es va dur a terme la primera reunió de professorat de l'EPS.
Vam voler compartir l'arrencada dels actes del 30è aniversari de l'EPS amb una foto de família dels directors del centre, Josep M. Miret (director del 1993 al 2001), Carles Capdevila (director del 2002 al 2004), Ferran Badia (director del 2005 al 2011), Francesc Giné (director del 2011 al 2019) i Magda Valls, actual directora de l'EPS. També volem recordar les figures d'en Jesús Pomar, director el 2002 i dels directors que malauradament ja ens han deixat, en Jesús Lorés, director del 1990 al 1993 i en Javier Chavarriga, director del 2004 al 2005.

Mascareta higiènica
Vine a recollir la teva mascareta #EPS30anys!
L'alumnat, el PDI i el PAS de l'EPS poden passar a recollir la seva mascareta #EPS30anys per la consergeria del centre (Jaume II, 69). La comunitat del Campus Igualada també podeu passar a recollir-la per la recepció del campus (Av. Pla de la massa, 8).
Consells bàsics per al rentatge i assecat de la mascareta
- Es recomana posar les mascaretes a rentar dins d’una bossa o malla de les que es fan servir habitualment en el rentatge de roba delicada.
- S’ha d’evitar el contacte entre una mascareta bruta (per rentar) i la roba neta i cal protegir-se per manipular les mascaretes brutes.
- Cal rentar les mascaretes amb detergent normal i aigua a temperatura entre 60-90ºC (cicle normal rentadora) o bé submergir les mascaretes en una dilució de lleixiu 1:50 amb aigua tèbia durant 30 minuts. Després rentar amb aigua i sabó i aclarir be per eliminar qualsevol resta de lleixiu i deixar assecar. També podeu fer servir qualsevol dels viricides autoritzats pel Ministeri de Sanitat para PT2. Un cop desinfectades, es rentaran amb abundant aigua i sabó per eliminar qualsevol resta química i es deixaran assecar.
- Es recomana un assecatge de la mascareta mínim de 2 hores posteriors al rentatge.
- Finalment, després de cada rentada, s’ha de realitzar una inspecció visual i si es detecta algun dany (menor ajust, deformació, desgast, etc.) rebutgar.
Consells d'ús de la mascareta
- Es recomana no usar la mascareta per un temps superior a 4 hores seguides aproximadament.
- Quan es guardi s’ha d’evitar el contacte amb qualsevol superfície. Es recomana la utilització de bosses de paper, i no de plàstic, per guardar temporalment les mascaretes
- Tampoc s’ha de col·locar la mascareta en una posició d’espera al front o sota la barbeta durant i després de l’ús.
Eliminació de la mascareta
A tots els edificis de la UdL hi ha uns contenidors especials per a la recollida de "Residus EPIS COVID" on podeu dipositar les mascaretes que s’han de llençar. Això no obstant, i d’acord amb les recomanacions de l’Agència de Residus de Catalunya, un cop acabada la vida útil d’una mascareta, s’ha de posar dins d’una bossa de plàstic perfectament tancada i llençar-la preferiblement als contenidors de la fracció resta. Les mascaretes higièniques reutilitzables també es poden llençar als contenidors especials per a residus sanitaris.
Informació sobreEquips de Protecció IndividualUNITAT DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS UDL |
Ús i manteniment mascareta reutilitzable UdL |
Vinils 30 aniversari
Les portes d'accés principals de l'edifici EPS (Jaume II, 69) i l'edifici CREA (Pere cabrera s/n) llueixen des del divendres 4 de desembre i durant tot el curs acadèmic de commemoració del 30è aniversari, uns vinils amb la marca commemorativa dels 30 anys de l’EPS.

JAQUE MATEPS
JaqueMatEPS és un torneig d'escacs organitzat pel Consell d'Estudiantat de l'EPS (CEEPS) en el qual tots els membres de la UdL poden participar. Amb una durada de cinc dies i format virtual (de l'1 al 6 de maig de 2021) i pretén oferir una activitat lúdica respectant les mesures sanitàries actuals.
#EPSRecords #EPS30anys
La potència evocadora de les imatges és innegable. A través d'elles rescatem de la memòria records oblidats i històries que formen part de la memòria individual i col·lectiva. Les fotografies possibiliten que mantenim en el temps el record d'esdeveniments, persones, llocs i objectes i, per tant, la imatge fotogràfica és una bona eina per promoure el discurs històric i la memòria.
En aquest apartat anirem fent el recull de totes les imatges històriques que, en el transcurs d'aquest curs 2020-21, anirem publicant regularment a les nostres xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) amb les etiquetes #EPSRecords i #EPS30anys.
> Recordeu les primeres aules de l'Escola Universitària d’Informàtica, llavor de l'EPS a la tercera planta de l'edifici del rectorat de la UdL? Una plantilla de 8 professors, amb l'enyorat Jesús Lorés com a director, gestionava la diplomatura #EPSRecords #EPS30anys
> El curs 1997/98, l'Escola Politècnica Superior va iniciar els estudis d'Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica. El primer curs va impartir-se a l'ETSEA i el següent curs ja es van traslladar a l'actual edifici de l'EPS al campus de Cappont. La imatge correspon al dia de la inauguració i correspont als alumnes de la 1a promoció d'ETIM amb el Srs. Jaume Porta, Josep Illa, Josep M. Miret, Josep M. Villar i Joan Monyarch a les portes de l'edifici 4 de l'ETSEA #EPSRecords #EPS30anys
> El curs 2004-05 l'EPS inicia, conjuntament amb l'ICE-UdL, una nova activitat: el Mercatec / Mercat de Tecnologia. En les seves 16 edicions, 2.973 alumnes han presentat 972 projectes que han pogut visitar un total de 18.424 alumnes de batxillerat i CF #EPSRecords #EPS30anys
> Sabíeu que el Campus de Cappont, on s'ubica actualment l'Escola Politècnica Superior, és un projecte endegat pel rector Jaume Porta l'any 1994 amb motiu del 700 aniversari de la Universitat de Lleida?
Voleu veure l'aspecte que en aquells moments lluïa el nostre campus? #EPSRecords #EPS30anys
Repercussió als mitjans
Lleida Radio UA1 [04/12/2020]
SER Radio Lleida [03/12/2020]
CODDII [01/12/2020]
La Conferència de Directors i Degans d'Enginyeria Informàtica (CODDII), constituïda pels responsables de les escoles i facultats que imparteixen estudis conduents a les titulacions d'Enginyeria en Informàtica a Espanya, tant públiques com privades, recull a les seves xarxes socials l'aniversari de l'EPS.