Història

 Descarregar Pdf

Presentació

Imagen1
Acta de la reunió de la comissió tècnica d'assessorament per a la constitució de l'Escola Universitària d'Informàtica

L'any 1989, un grup de lleidatans amb molta visió de futur, liderats pel president de l'Estudi General de Lleida, el Sr. Víctor Siurana, va gestar el projecte de la futura Escola Politècnica Superior.

Aquell primer embrió d'una única titulació del 1991, ha evolucionat amb els anys en una Escola Politècnica Superior que s'organitza a partir d'ara en dos campus (Lleida i Igualada) amb 9 titulacions de grau, 3 titulacions de màster, 13 dobles graus (11 dels quals internacionals), 1 doble màster internacional i un tronc comu interuniversitari i que gestiona una matrícula aproximada de 1200 estudiants, una plantilla de Personal Docent i Investigador (PDI) d'aproximadament 150 persones, amb 10 departaments implicats, i una plantilla de Personal d'Administració i Serveis (PAS) de 19 persones.

Els inicis. Any 1991

1.3. primer_curs
Pla d'estudis del primer curs de la diplomatura en Informàtica

L'Escola Politècnica Superior (EPS) té els seus orígens en l'antiga Escola Universitària d'Informàtica de Lleida que depenia de la Universitat de Barcelona (Real Decret 94/1991). A l'esmentada Escola es feien els estudis de la diplomatura en Informàtica amb una matrícula inicial de 132 alumnes i una plantilla de 8 professors amb el professor Jesús Lorés al capdavant.

Encara no hi havia estructura departamental i s'ocupava una petita part de la tercera planta del que ara és l'edifici de Rectorat de la Universitat de Lleida.

Amb la creació de la Universitat de Lleida, el 30 de desembre de 1991 (Llei 34/1991) es va procedir al canvi de la denominació, en previsió de la futura incorporació dels estudis d'Enginyeria Tècnica Industrial, passant a anomenar-se Escola Universitària Politècnica.

Durant el curs 1991/92 es van publicar les directrius de les noves titulacions d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió i Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes. Des de l'escola es van elaborar els nous plans d'estudi, per tal que els primers titulats fossin ja enginyers i enginyeres.

Aquell mateix any 1992 es restaurava la Universitat de Lleida i aquella Escola Universitària d'Informàtica de Lleida, a iniciativa de la professora Maria Rúbies, passava a anomenar-se Escola Universitària Politècnica (EUP) i és procedir a la configuració de l'estructura departamental que és constituir l'any 1993 amb dos departaments adscrits: El departament d'Enginyeria Informàtica i el departament de Matemàtica.

El curs 1993/94 es realitzen les primeres eleccions a director de l'EUP que guanyen l'equip liderat per en Josep Maria Miret.

L'escola anava creixent i la manca d'espai era evident. Aleshores el rector Jaume Porta, amb motiu del 700 aniversari de la UdL, encetava el projecte del futur campus de cappont, on havia d'ubicar-se l'edifici EUP, el primer que s'hi va construir.

L'arribada de l'Enginyeria Industrial

D_016_24_10_96
Obres de construcció de l'edifici EPS

El curs 1997/98, l'Escola Universitària Politècnica va ampliar l'oferta de titulacions amb la implantació dels estudis d'Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica.

El suport dels Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials i d'Enginyers Industrials de Lleida, juntament amb la dedicació i la determinació del rector Jaume Porta, va fer possible que la Generalitat concedís aquests estudis, que el primer curs van haver d'impartir-se al campus d'Agrònoms per manca d'infraestructures, però que el curs 1998/99, juntament amb els d'informàtica que encara es feien al rectorat, es van traslladar al flamant edifici del nou campus, obra dels arquitectes Espinet i Ubach.

Els estudis de segon cicle

28_11_2000_Recerca Lores069
Una classe d'informàtica amb el professor Jesús Lorés

El curs 2003/04 van iniciar els primers estudis de segon cicle, amb el segon cicle de l'Enginyeria Informàtica. Fou amb motiu d'aquests estudis de segon cicle que l'escola va passar a ser una Escola Superior en lloc d'una Escola Universitària, i va adoptar el nom actual d'Escola Politècnica Superior. Aquest implementació es realitza sota el mandat de la direcció d'en Carles Capdevila.

Estudis d'Arquitectura Tècnica

DSC_2993_12-05-2005 Orles inform_industrials
Javier Chavarriga en l'acte de lliurament de les orles acadèmiques

El curs 2005/06, l’oferta d’estudis es va ampliar amb la titulació d’Arquitectura Tècnica. Aquesta oferta va venir acompanyada d’una ampliació de l’espai destinat a l’Escola, i al col·lectiu que hi treballa, passant a disposar de l’edifici anomenat CREA - Centre de Recerca en Energies Aplicades (Pere Cabrera s/n), dissenyat pels arquitectes Benedito i De Pablo, convertint-se en l'única facultat del campus ubicada en dos edificis.

A l'edifici CREA es van ubicar laboratoris docents i de recerca de les titulacions d'Industrials i Arquitectura Tècnica.

La implementació dels estudis de la branca d'edificació és duent a terme sota el mandat de l'equip de direcció liderat per en Javier Chavarriga que finalitza, malauradament, de forma sobtada amb el traspàs d'en Javier Chavarriga, assumint la vacant de direcció en Ferran Badia.

El Pla Bolonya

portafoli-2
L'equip rectoral i directiu amb la distinció Jaume Vicens Vives

Seguint el pla de convergència a l’Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), l’Escola inicia en el curs 2006/07 la impartició del Màster en Enginyeria de Programari Lliure i, el curs següent, el Màster en Interacció Persona - Ordinador, tots dos en el marc del Programa de Postgrau en Enginyeria i Tecnologies de la Informació.

L'any 2009 l'equip de professors de l'Escola Politècnica Superior va rebre per part de la Generalitat de Catalunya la distinció a l'excel·lència universitària Jaume Vicens Vives. 

El curs 2009-10, s'inicia el nou Grau en Enginyeria de l'Edificació en substitució de la titulació d'Arquitectura Tècnica i el curs 2010-11 es van iniciar de forma general els nous estudis de Grau i Màster. En concret s'inicia el Grau en Enginyeria Informàtica, el Grau en Enginyeria Mecànica, el Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i el Màster en Enginyeria Industrial.

L'any 2010, l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya va valorar positivament, en el marc del Programa AUDIT, el disseny del Sistema de garantia Interna de l'Escola Politècnica Superior, aplicable a les seves titulacions oficials, essent el primer centre de la UdL en aconseguir-ho.

En el curs 2011-12 s'inicià el Màster en Enginyeria Informàtica, en substitució del segon cicle en Enginyeria Informàtica. L'any 2011 l'ANECA va concedir la Menció d'Excel·lència al Programa Oficial de Doctorat en Enginyeria i Tecnologies de la Informació de l'Escola Politècnica Superior de la UdL.

El 20è aniversari

untitled

El 21 de novembre de 2011, l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va donar per finalitzats els actes de celebració del 20è aniversari de la seva creació.

Els actes commemoratius van iniciar-se el passat 15 de novembre del 2010 en ser investit doctor honoris causa de la Universitat de Lleida el director científic de la fundació La Caixa i impulsor de Cosmocaixa, Jorge Wagensberg. L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va proposar el professor Wagensberg pel mèrit de doctor honoris causa i el director de l'EPS, Ferran Badia, va apadrinar la seva investidura.

El passat 10 de febrer va celebrar-se l'acte institucional d'inauguració del 20è aniversari en un acte on hi van participar el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà; el llavors rector de la UdL, Joan Viñas; el president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca i el llavors director de l'EPS, Ferran Badia. També va comptar amb les intervencions de l'exrector de la UdL, Jaume Porta, i l'exdirector de l'EPS, Josep Maria Miret. En el marc de la commemoració es va retre homenatge als antics directors de l'EPS (Sr. Jesús Lorés, Sr. Josep Maria Miret, Sr. Jesús Pomar, Sr. Carles Capdevila i Sr. Javier Chavarriga) , així com al primer claustre de professors i als primers membres del personal d'administració i serveis (Sra. Eli Bravo, Sr. Miquel Carrera, Sr. José Maria González, Sr. Ramiro Moreno, Sr. Josep Maria Ribó, Sra. Concepció Roig, Sr. Ramon Sangüesa i Sr. Patrick Zabalbeascoa)

El passat 11 de novembre es va iniciar la cloenda  del 20è aniversari de l'Escola Politècnica Superior amb la celebració del primer sopar d'ex-alumnes, PDI i PAS, on més de 70 persones es van reunir al Restaurant A Taula per recordar aquell inici l'any 1991.

Finalment, ahir 21 de Novembre l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va celebrar l'acte institucional de cloenda del 20è aniversari de l'Escola.

El programa de l'acte estava dividit en tres parts ben diferenciades. Una primera part,  orientada a fomentar la relació EPS-Empresa, on es pretenia  agrair a les empreses la seva implicació amb l'Escola durant aquests 20 anys,. La trobada Universitat-Empresa va congregar al voltant de 50 empresaris als quals se'ls hi van presentar les vies de col·laboració  que existeixen entre l'Escola i les seves empreses, tant en l'àmbit docent com de recerca i es va organitzar una visita guiada per les instal·lacions de l'EPS, durant la qual es van presentar, els grups de recerca vinculats a l'Escola. A continuació, l'acte de cloenda es traslladà a l'Auditori del CCCT on es realitzà la taula rodona: El paper present i futur de l'EPS en el nostre territori, obert a tota la societat, alumnes, ex-alumnes, institucions i públic en general, a càrrec dels darrers padrins d'orles de l'Escola i moderat pel Sr. Manuel Campo Vidal: Sr. Ramon Térmens (President del Grup Taurus), Sr. José Luis Angoso (Director d'Innovació d'Indra), Sr. Ramon Roca (President del Grup Ros-Roca) i Sr. Josep Maria Pujol (President del Grup Prefabricats Pujol).

L‘acte va finalitzar amb un amè debat-col·loqui entre  el Molt Hble Sr. Jordi Pujol, President de la Generalitat de Catalunya durant la creació de l'EPS i el Sr. Pau Garcia-Milà, emprenedor i co-fundador de l'empresa EyeOS, moderat pel Sr. Manuel Campo Vidal, on cada un va defensar la seva visió particular respecte del paper dels emprenedors a Catalunya.

El director de l'Escola Politècnica Superior, el Sr. Francesc Giné de Solà i l'anterior director de l'Escola i Vicerector de Planificació, Innovació i Empresa, el Sr. Ferran Badia, van obsequiar els set participants en l'acte amb una litografia original enumerada i signada, de l'artista lleidatà Víctor Pérez Pallarés, creada especialment per aquesta efemèride.

 

GALERIA FOTOGRÀFICA ACTE INAUGURAL 20è ANIVERSARI

GALERIA FOTOGRÀFICA ACTE HONORIS CAUSA UdL - JORGE WAGESBERG

GALERIA FOTOGRÀFICA ACTE CLAUSURA 20È ANIVERSARI

Inici del procés d'internacionalització

IMG_4040-768x1024
Francesc Giné en l'acte de signatura del doble grau internacional amb NOVIA UAS: Bachelor of Electrical Engineering and Automation Engineering (NOVIA UAS) & Bachelor of Industrial Electronics and Automation Engineering (UdL)

Francesc Giné substitueix en Ferran Badia en la direcció de l'EPS i sota el seu mandat culmina un potent procés d'internacionalització del centre endegat anteriorment. El curs 2012-13, l'Escola Politècnica Superior inicia una doble titulació de grau conjunta amb la VIA University College de Dinamarca. En concret es tracta d'una doble titulació de Grau en Arquitectura Tècnica i Civil Engineering.

Després de alguns mesos de litigis en l'àmbit estatal, aquest curs acadèmic s'ha substituït la denominació del Grau en Enginyeria de l'Edificació per Grau en Arquitectura Tècnica. A més, aquest curs l'Escola Politècnica Superior ha endegat, conjuntament amb la Facultat de Dret i Economia de la UdL,  un doble Grau en Enginyeria Informàtica i Administració i Direcció d'Empreses pioner a Catalunya.

En la línia endegada pel Centre amb la doble titulació amb VIA UC de Dinamarca envers la internacionalització dels seus estudis, el curs acadèmic 2014-15, l'Escola Politècnica Superior va iniciar dues noves dobles titulacions internacionals: La primera es la doble titulació de Grau en Energy and Environmental Engineering i Enginyeria Mecànica amb la Universitat finlandesa de Novia UAS, la segona una doble titulació de Màster en Computer Scence i Enginyeria Informàtica amb l'Institut Tecnològic de Bandung a Indonèsia.

El curs 2015-16, l'Escola Politècnica Superior endega un itinerari formatiu interuniversitari en format de Doble Titulació en Arquitectura Tècnica i Arquitectura conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ambdues universitats habilitaran per al curs 2015-16 un itinerari perquè els alumnes de quart curs d’Arquitectura Tècnica puguin obtenir també el Grau en Arquitectura de forma que l’alumnat pot assolir les dues titulacions en un termini mínim de 6,5 cursos acadèmics. Cal destacar l’aspecte innovador d’aquesta proposta, ja que es tracta del primer itinerari formatiu en format de tronc interuniversitari dins la branca d’Arquitectura que s’impartirà a Catalunya.

Les acreditacions internacionals

FiTXA ACREDITACIÓ
Segells acreditacions nacionals i internacionals de l'EPS

El passat curs 2015-16 l’Escola Politècnica Superior ha estat immersa en un doble procés d’acreditació nacional i internacional.

Per una banda, com a part del marc de seguiment dels estudis universitaris desenvolupat per l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya, totes les titulacions de les tres branques impartides en l’Escola, Arquitectura Tècnica, Enginyeria Industrial i Enginyeria Informàtica, han estat acreditats favorablement per l’AQU. Cal destacar que el grau i màster en Enginyeria en Informàtica han estat acreditats amb Excel·lència, essent la primera Escola/Facultat catalana que assoleix que totes les titulacions d’una mateixa branca tinguin aquesta qualificació.

Internacionalment es va realitzar un procés d’acreditació amb el segell europeu EURO-INF, pel cas de les titulacions de la branca d’Informàtica, i EUR-ACE, pel cas de les titulacions de la branca d’industrial. Els objectius de tots dos segells és assegurar uns estàndards de qualitat internacionals de les titulacions acreditades, reforçant els vincles entre les institucions acreditades i facilitant d’aquesta manera la mobilitat dels seus estudiants entre les institucions acreditades en aquests nivells.

L’etiqueta d’EURO-INF de Qualitat es concedeix als programes del camp de la informàtica, essent l’agència europea  EQANIE (EuropeanQualityAssurance Network for InformaticsEducation) la responsable d’establir i definir els procediments de qualitat d’aquest nivell. EQUANIE autoritza a un conjunt d’agències de qualitat internacionals per  poder certificar a les Universitats en aquest nivell. Entre aquestes agències acreditades per poder fer aquesta certificació hi ha l’agència de qualitat europea ASIIN, que va ser l’agència escollida per acreditar a l’EPS de la UdL. A hores d’ara, a Espanya tan sols posseeixen el segell EURO-INF 5 universitats.

En la branca d’Enginyeria Industrial, el segell EUR-ACE® és un certificat concedit per una agència autoritzada per ENAEE ( European Network for theAccreditation of EngineeringEducation ). ENAEE és l’agència encarregada de definir uns estàndards d’acord amb els principis de qualitat, rellevància, transparència, reconeixement i mobilitat contemplats en l’Espai Europeu d’Educació Superior. Exactament igual que amb el segell EURO-INF, l’agència alemanya ASIIN ha estat l’agència que ha acreditat a l’EPS de la UdL per aquest segell. A Espanya tan sols posseeixen aquesta acreditació internacional 5 universitats.

El curs 2016-17 es va endegar un altre Doble Grau Internacional amb la NOVIA UAS de Finlàndia, en concret els estudiants del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica poden optar a cursar aquesta titulació amb la de Electrical Engineering.

El 25è aniversari

 

L'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont va acollir el 2 de desembre de 2016 l'acte de commemoració del 25è aniversari de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida.

Un acte on hi van participar tots els rectors de la Universitat de Lleida, Sr. Jaume Porta, Sr. Joan Vinyes i Sr. Roberto Fernández; vicerectors, Sra. Neus Vila, Sr. Joan Biscarri i Sr. Paco García; tots els directors de l'EPS en aquests 25 anys, Sr. Josep M. Miret, Sr. Carles Capdevila, Sr. Ferran Badia i Sr. Francesc Giné; representants del Consell Social de la UdL, Sra. Contxita Villar i Sr. Josep A. Bonet;  degans i directors d'altres centres de la UdL, Sra. Maria J. Puyalto (FDET), Sr. Narciso Pastor (ETSEA) i Sr. Joan Blanco (Infermeria); representants de les màximes institucions municipals com l'alcalde de Lleida, Sr. Àngel Ros, el síndic de Greuges, Sr. Josep Giné  i Sr. Paco Cerdà, representant de la Diputació de Lleida; representants dels diferents Col·legis Professionals, CAATEELL, CETILL, COEINF, COEIC, COELL; representants d'Endesa, Sra. Maria Ordoñez; familiars dels professors traspassats Sr. Javier Chavarriga, Sr. Jesús Lorés, Sr. Joan Gimbert i Sr. Josep M. Ribó i padrins de promoció de l'Escola, Sr. Josep M. Pujol i Sr. Francesc Vidal.

Previ a l'acte es va dur a terme la signatura oficial del conveni de cessió, per part de l'empresa Endesa a la UdL, de la turbina Pelton, a càrrec de la Sra. Maria Ordoñez, directora UPH Ebro Pirineos de Endesa i el Sr. Joan Biscarri, Vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL.

L'acte, que va conduir el periodista i subdirector del grup Segre Sr. Josep M. Sanuy, s'organitzà en tres parts principals ben diferenciades:

Apertura de l'acte a càrrec de l'arpista Sra. Berta Puigdemasa que interpretà la peça "La recerca" del seu disc "Ells ulls clucs"

Seguidament es va inaugurar l'acte a càrrec del Mgfc. Sr. Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida i el Sr. Francesc Giné, director de l'Escola Politècnica Superior. El Sr. Fernández lloar el passat , present i futur de l'EPS i convidar a la resta de la comunitat universitària a seguir el seu exemple de compromís, rigor i excel·lència. Per la seva banda en Francesc Giné anunciar que l'Escola està treballant en dos futurs nous graus dirigits a dos àmbits en clara expansió: la sostenibilitat, amb el Grau en Energia i Sostenibilitat i la Digitalització, amb el Grau en Tecnologies Creatives i Disseny Digital.

Aquesta inauguració dóna pas a la primera de les taula rodones,  "Una visió històrica de l'Escola", a càrrec dels directors de l'EPS, Sr. Josep M. Miret, Sr. Carles Capdevila, Sr. Ferran Badia i Sr. Francesc Giné, moderada pel Sr. Josep M. Sanuy. En aquesta taula rodona es van inserir diversos vídeos d'alumnes i antics alumnes que explicaven els seus records i experiències (Sr. Robert Castelo, Sr. Anton Albajes, Sra. Mireia Sentis, Sra. Guayente Minchot i Sra.Ariadna Carrobé).

En Josep M. Miret va centrar la seva intervenció en oferir una petita, amena i divertida síntesi històrica de l'Escola  dels seus inicis en les comissions de creació del 1989, fins al seu trasllat al Campus de Cappont, iniciativa del rector Sr. Jaume Porta.

En Carles Capdevila centrà la seva intervenció en els vertaders protagonistes del centre aquests 25 anys: les persones ... els estudiants, el professorat i el PAS com a vertaders motors de l'evolució de l'EPS d'aquella primera i única titulació en informàtica a les actuals titulacions de grau, doble grau, màster, doble màster i doctorands.

En Ferran Badia centrar la seva intervenció en la vinculació de l'Escola amb el teixit industrial i empresarial de Lleida i comarques, el poder de transformació del territori que ha capitalitzat la implantació de l'EPS a Lleida en aquests 25 anys i els nous models de col·laboració de la universitat amb aquests teixits com ara, la Formació Dual.

Finalment, va tancar aquesta taula rodona l'actual director del centre, Francesc Giné que va parlar de l'important procés d'internacionalització de l'Escola en aquests darrers anys amb els Dobles Graus i Màsters internacionals i de la importància del procés d'acreditació que va superar amb nota l'EPS aquest darrer any i que la situa com una Escola puntera en l'àmbit estatal.

En finalitzar la taula rodona  va tenir lloc el moment més emotiu i sentit de l'acte, ja que l'EPS va  retre homenatge als professors que, malauradament, ens van deixar, Sr. Javier Chavarriga, Sr. Jesús Lorés, Sr. Joan Gimbert i Sr. Josep Maria Ribó. L'arpista Berta Puigdemasa va interpretar la peça "El fil de l'ànima" del seu disc "Ells ulls clucs" i es va projectar un vídeo de record de tots ells.

Seguidament el Sr. Lluís Marquina, periodista, director i presentador de Generació Digital de TV3 va presentar a l'auditori la conferència "Engineering: inspiring the future". Una fantàstica ponència en format multimèdia que va repassar amb vídeos, infografies i imatges l'evolució tecnològica del món en els darrers 25 anys (1991-2016) així com unes pinzellades del futur cap a on, molt probablement, es mourà l'enginyeria: la tecnologia social i sostenible i la internet de les coses.

El mateix Lluís Marquina va ser l'encarregat de moderar la segona taula rodona de l'acte, "Els reptes de futur de l'EPS" que va anar a càrrec dels antics alumnes de l'Escola, Sr. Jordi Calvís (Kreum), Sr. José Luís Pociello (Soluzión Digital) i Sr. Frederic Lorente (fl_estudio).

Tots tres van recordar per què van voler estudiar una enginyeria i per què van fer-ho a Lleida i, posteriorment,  cada un va parlar sobre els que creien que són els reptes que hauran d'afrontar les empreses en un futur i, per tant, sobre els que l'EPS haurà de formar als seus futurs alumnes. José Luis Pociello va centrar els futurs reptes en la digitalització de les empreses tecnològiques; Jordi Calvís en el domini i implementació de la tecnologia BIM com a tecnologia capaç de reinventar els processos d'enginyeria i, finalment, Frederic Lorente va parlar de la importància   d'aspectes com la rehabilitació, l'eficiència energètica i la sostenibilitat en l'arquitectura tècnica.

Seguidament l'acte continuà amb la inauguració de la turbina Pelton com a escultura commemorativa del 25è aniversari cedida per Endesa a  càrrec del Mgfc. Sr. Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida, la Sra. Maria Ordóñez, directora UPH Ebro Pirineos de Endesa i el Sr. Francesc Giné, director de l'Escola Politècnica Superior, situada davant de l'edifici de l'EPS (Jaume II, 69 ).

Per finalitzar l'acte,  els assistents van gaudir d'una copa de cava al vestíbul principal de l'Escola.

GALERIA FOTOGRÀFICA

 

Grau en Energia i Sostenibilitat

El curs 2017-18 l'Escola Politècnica Superior endega un nou grau pioner a Catalunya: el Grau en Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat. La formació que atorgarà el nou Grau en Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat (GEES) en matèria d'energia i en tecnologies emergents és una aposta estratègica de màxima prioritat, tant a escala europea com en l'àmbit mundial.

Campus Igualada

DXGsMJxWAAM0CGU
Campus Igualada-UdL

El curs acadèmic 2018-19 va arribar amb importants novetats a l'Escola Politècnica Superior:

La Universitat de Lleida assumeix la titularitat dels estudis d’enginyeria del Campus Universitari d’Igualada, fins ara de l’UPC. Aquest fet fa que l’EPS assumeixi aquest curs l’inici d’estudis de grau i màster que ja s’impartien com ara el grau en Enginyeria Química o el Màster en Enginyeria del Cuir ,únic a Europa; però també que obri noves titulacions de grau al Campus Igualada-UdL:

  • el grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística
  • el grau en Tècniques d’Interacció Digital i Computació, que a més s’impartirà en modalitat de Formació Dual

El Campus Igualada-UdL es caracteritza per unes instal·lacions noves, equipades amb la tecnologia necessària per fer una recerca capdavantera, perquè la xifra d’inserció laboral ha estat del 100% en els darrers tres anys i perquè els alumnes poden realitzar pràctiques a empreses i adquirir coneixements i experiència en projectes reals, desenvolupar noves habilitats i fomentar l’esperit innovador.

A finals de l'any 2018, Magda Valls assumeix la direcció de l'EPS, essent la primera dona a ocupar aquest càrrec.

Destacar que el curs 2019-20 s'inicia una doble titulació dels graus de la branca industrial del campus Igualada amb el Grau en Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC): els Dobles Graus ADE Industrial (Industrials Campus Igualada - UOC)

 

Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives

El curs 2018-19 és projectea l'obertura del Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives que habilita als futurs titulats amb una formació més transversal d'acord amb els perfils de les professions del futur, menys tancades o focalitzades i cobrint un espectre més ampli que les professions més tradicionals; Art Digital, entorn web, xarxes Socials i Videojocs, són les especialitats d’aquest nou grau.

 

Internacionalització

El procés d’acreditació internacional endegat el curs 2015-16 amb el segell europeu EURO-INF, pel cas de les titulacions de la branca d’Informàtica, i EUR-ACE, pel cas de les titulacions de la branca d’industrial va agilitzar el desplegament del mapa de dobles titulacions internacionals que, fins aleshores, sols comptava amb el  doble  Grau en Arquitectura Tècnica  i Civil Engineering amb VIA UC (Dinamarca), el doble Grau en Energy and Environmental Engineering i Enginyeria Mecànica amb la Universitat finlandesa de Novia UAS i el Doble Grau Internacional amb la NOVIA UAS de Finlàndia del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Electrical Engineering.

El mapa es desplega a partir del curs 2018-19 amb altres dobles graus, sobretot amb la universitat brasilera de FACENS i un Minor Internacional de la branca informàtica:

 

   Darrera modificació: